Nove optužbe stižu na račun tate Slavena – uz bivšeg suradnike, terapeute udruge "Senzori" te roditelje koji su koristili terapeutske usluge, redakciji Provjerenog javili su se i volonteri druge Vujićeve udruge "Grad Anđela". I oni tvrde da ih je prevario zbog čega su protiv njega podignuli kaznenu prijavu.


Nakon prošlotjednog priloga u Provjerenom, Slaven Vujić zatražio je podršku volontera njegove druge udruge "Grad Anđela". Oni su pak od njega zatražili financijsko izvješće u kojem su, tvrde, otkrili da s računa Udruge postoji plaćenih, a neisporučenih računa u iznosu od 66.250 kuna. Vujićevo objašnjenje bilo je, kažu, da je riječ o građevinskim radovima na Domu Anđela, što je zapravo Vujićeva privatna kuća i projekt ''Senzora'', pod nazivom ''Srce junačko''. Kada im je dostavio fakture za plaćene radove, uvidjeli su da ih sve potpisuje ista tvrtka "Gor Info" koja nije registrirana ni za građevinske radove ni za trgovinu građevinskim materijalom, priča volonter Tomislav Vezmarović. Slučaj je postao još sumnjiviji kada su otkrili da je vlasnik tvrtke sadašnji vanbračni drug Slavenove bivše žene te da je od 402 tisuće kuna donacija skupljenih do 31. prosinca, 210 tisuća kuna potrošeno nenamjenski.

Vezani članci Provjereno: Slučaj silovanja pasa - 2 Hoće li i kada osuđeni silovatelj pasa iza rešetaka? Detalji monstruoznog slučaja: "Gnjusno, izaziva povraćanje'' Provjereno: Napuštena tvornica - 3 "Ako nije opasno vi popijte": Mučne priče mještana zbog otrovnog materijala koji stoji uz napuštenu tvornicu

Bankovni izvadak udruge "Senzori" otkriva kako je Slaven tamo prebacivao novac s računa "Grada Anđela". Volonteri tvrde da im je to prezentirao kao donaciju, dok je u izvješćima pisao kako se radi o pozajmici. Otkrili su kako je račun "Senzora" pred likvidacijom i pitaju se gdje je nestao taj novac, a zbog svega toga protiv Slavena su podignuli kaznenu prijavu.

No, priča o udruzi "Grad Anđela" ima i još jedan detalj koji svjedoči o nepravilnostima u Vujićevom poslovanju. Naime, udrugu "Grad Anđela" osnovao je s ciljem prenamjene dvorca Dioš nedaleko od Daruvara u stambenu zajednicu djece s poteškoćama, no kako bi mogao početi s radovima obnove i prenamjene dvorca, morao je izraditi projektni elaborat i troškovnik te dobiti odobrenje konzervatora. Iako ih je uvjerio da ima sve potrebne dozvole, volonter "Grada Anđela" Saša Šimek naknadno je otkrio kako projektni troškovnik nikada nije postojao te da projektna dokumentacija za sanaciju i rekonstrukciju Dvorca nije izrađena niti dostavljena Konzervatorskom odjelu u Bjelovaru na prethodno odobrenje.

Što su sve otkrili volonteri udruge "Grad Anđela" te iskustva obitelji koje su koristile usluge „Senzori“ pogledajte u večerašnjoj emisiji 'Provjereno' koja je na rasporedu u 22 sata.