Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Ne brinite se, sad ćete na toplo"

Drama na moru: Oko noge mu se zapetljao flaks, spašavao ga vojni pilot

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Vojni pilot Hrvatskog ratnog zrakoplovstva Ivan Burčul spasio je muškarca od utapanja u moru kod otoka Krka, izvijestilo je Ministarstvo obrane.

Ivan Burčul, pripadnik 194. eskadrile višenamjenskih helikoptera i pilot na helikopteru Mi-171Sh, spasio je u ponedjeljak 50-godišnjeg Zagrepčanina od utapanja kod otoka Krka.

Naime, kada je uočio muškarca u moru, pilot se, tada izvan radnog vremena, u pratnji još jedne osobe uputio prema mjestu događaja, gdje su zatekli muškarca koji se nije mogao popeti na svoj brod jer mu je oko nogu bio zapetljan flaks ribičke opreme, priopćio je MORH.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Teške tjelesne ozljede VIDEO Napadaču na ''Djeda Mraza'' određen jednomjesečni pritvor: Ispred suda ga dočekala majka i dala mu savjet

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nanio mu teške ozljede Ispitan vojnik koji je brutalno nogom udario mladića odjevenog u Djeda Mraza: U Državno odvjetništvo stigao u lisicama

Nakon što je presjekao flaks i unesrećenog muškarca izvukao iz vode, natporučnik Burčul utoplio ga je te pozvao Hitnu medicinsku pomoć.

"Čovjek je bio u šoku, pri svijesti, ali je progovorio tek poneku riječ. Objasnio sam mu samo da se više ne mora brinuti i da će uskoro biti na toplom. Po dolasku do obale, iskrcali smo se i ušli u obližnji restoran, gdje smo mu skinuli mokru odjeću i utoplili ga", kazao je Burčul i dodao kako se nedugo nakon pregleda medicinskog osoblja muškarac uputio kući.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene