Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zračne snage hrvatskih Oružanih snaga u četvrtak su ponovno upućene u gašenje požara na poluotoku Pelješcu, na isti prostor gdje je veliki požar buktio krajem srpnja.


Iz MORH-a su priopćili kako su protupožarne namjenski organizirane snage Oružanih snaga iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane iza 15 sati s jednim Canadairom i jednim Airtractorom upućene u gašenje požara na Pelješcu.

Vezani članci Požar, ilustracija Vatrogasci u Varaždinu gasili požar u stanu, pronašli muškarca u besvjesnom stanu koji je kasnije preminuo Vatrogasci na terenu, ilustracija Planula obiteljska kuća u Benšćici, policija i vatrogasci još uvijek na terenu

Riječ je o prostoru na kojem su zračne snage gasile požar od 21. do 31. srpnja, kada je kroz jedanaest dana u gašenju sudjelovalo ukupno 39 protupožarnih aviona i helikoptera u 175 sati gašenja i izbačenih 1.450 tona vode.

Tužne fotografije iz Trstenika - požar na Pelješcu uništio sve pred sobom

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone, koja je počela 23. lipnja, do 12. kolovoza zračne snage baze iz Zemunika bile su angažirane na 126 požarišta (32 u Šibensko-kninskoj, 28 u Zadarskoj, po 27 u Splitsko-dalmatinskoj i Dubrovačko-neretvanskoj te 12 u Istarskoj županiji).

U 51 dan ovogodišnje protupožarne sezone zračne snage su do 12. kolovoza sveukupno provele oko 1.130 sati u akcijama gašenja požara, odnosno punih 47 dana u zraku, pri čemu su izbacili oko 38.800 tona vode. Također, helikopterske posade prevezle su i 333 zemaljska vatrogasca do požarišta te oko 20 tona vatrogasne opreme, kažu u MORH-u. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook