Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvoje Vojković oglasio se priopćenjem u kojem kaže da više ne želi sudjelovati u političkom projektu predsjednika HSLS-a Darinka Kosora.


'Suočen s dosad neviđenim medijskim podmetanjima u pokušaju da me se moralno i profesionalno diskvalificira, smatram da mi je dužnost izvijestiti javnost o svim bitnim činjenicama u odnosu na napise koji se zadnjih dana pojavljuju u medijima, a tiču se poslovanja Croatia osiguranja d.d., mojeg daljnjeg političkog angažmana kao potpredsjednika HSLS-a, i mene osobno', stoji u priopćenju s kojim se Hrvoje Vojković, predsjednik Uprave Croatia osiguranja, obratio javnosti. Vojković kaže da više ne želi sudjelovati u političkom projektu predsjednika HSLS Darinka Kosora. Tvrdi kako je nedvojbeno dan je Darinko Kosor, nedavno izabrani predsjednik HSLS- glavni strateg i operativac ove medijsko-političke operacije. Dodaje kako postoje barem tri dobra motiva koje Kosor ima za takvo ponašanje. 'Jedan je iracionalan,  a tiče se osobne netrpeljivosti koju iskazuje prema meni, dok su druga dva sasvim racionalna, proračunata: nastojanje da na čelno mjesto u Croatia osiguranju postavi osobu preko koje bi kontrolirao poslovne procese tvrtke, te određeni strah od političke konkurencije unutar stranke s obzirom na moj snažni izborni legitimitet', objašnjava u priopćenju Vojković.

'Autokratski postupci'

Vezani članci Slika nije dostupna Vlada predložila smjenu Vojkovića s čela C. osiguranja Slika nije dostupna Vlada ostavila Vojkovića na čelu Croatia osiguranja

Dodaje kako su mnogi kolege iz stranke od njega očekivali kandidaturu na unutarstranačkim izborima  za predsjednika HSLS-a. Vojković napominje kako se nije kandidirao jer je bio uvjeren kako ni jedan od kandidata ne predstavlja opasnost za stranku. 'Autokratski postupci kolege Kosora koji u svom osobnom razračunavanju instrumentalizira tijela političke stranke te manipulira pojedincima i medijima dovodeći tako u pitanje elementarne postulate unutarstranačke demokracije, uz neizbježno podsjećanje na neka bivša vremena, pokazuju da je moja procjena, nažalost, bila kriva', stoji u pripćenju Hrvoja Vojkovića.

'Nikakvih prijetnji nije bilo'

Ističe kako je Kosor u zadnja tri mjeseca bio posvećen isključivo jednom cilju: destabilizaciji vladajuće koalicije, ugrožavanju vjerodostojnosti stranke i obračunavanju sa unutarstranačkim neistomišljenicima. Kao drugi razlog zbog kojeg se nije kandidirao, Vojković navodi privrženost vođenju uprave Croatia osiguranja koja je pod njegovim mandatom povećala tržišnu dobit i završila s ostvarenom dobiti većom od planirane. Vojković se dotakao i pisanjima kako je premijerki Kosor slao prijeteće poruke. 'Riječ je o navodno kompromitirajućim informacijama o financiranju premijerkine predsjedničke kampanje. Iako smo oboje, premijerka i ja, odlučno i u više navrata demantirali napise, kolega Kosor je unatoč tome višekratno uznemiravao javnost inzistirajući na istim netočnim tvrdnjama. I ovom prilikom ponavljam da nikakvih prijetnji ili sličnih poruka premijerki nije bilo, da one mogu biti samo plod iskrivljene mašte', ističe Vojković i demantira da je Croatia osiguranje d.d. financiralo predsjedničku kampanju Jadranke Kosor.

>> Vojković ipak ostaje na čelu Croatia osiguranja!

Vojković u priopćenju kaže kako je spreman na bilo kakvu soluciju koja će eliminirati eventualne štetne medijske učinke na javnu sliku premijerke u njenoj beskompromisnoj borbi protiv korupcije. 'Istovremeno koristim ovu priliku da joj se ispričam zbog neugodnosti koje je imala kao subjekt ove, nametnute nam situacije', kaže Vojković i naglašava kako ne želi sudjelovati u političkom projektu Darinka Kosora. I na kraju, slobodan sam izvijestiti javnost da sam u tijeku pokretanja odgovarajućih postupaka pred nadležnim tijelima kako bih spriječio daljnje nemoralno i protupravno postupanje kolege Darinka Kosora u privatnom ratu kojeg vodi protiv mene', riječi su kojima je Vojković završio priopćenje.

Darinko Kosor nije bio dostupan za komentar Vojkovićevih navoda.