Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

'Privatni rat protiv mene'

Vojković: D. Kosor želi kontrolu nad Croatia osiguranjem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvoje Vojković oglasio se priopćenjem u kojem kaže da više ne želi sudjelovati u političkom projektu predsjednika HSLS-a Darinka Kosora.

'Suočen s dosad neviđenim medijskim podmetanjima u pokušaju da me se moralno i profesionalno diskvalificira, smatram da mi je dužnost izvijestiti javnost o svim bitnim činjenicama u odnosu na napise koji se zadnjih dana pojavljuju u medijima, a tiču se poslovanja Croatia osiguranja d.d., mojeg daljnjeg političkog angažmana kao potpredsjednika HSLS-a, i mene osobno', stoji u priopćenju s kojim se Hrvoje Vojković, predsjednik Uprave Croatia osiguranja, obratio javnosti. Vojković kaže da više ne želi sudjelovati u političkom projektu predsjednika HSLS Darinka Kosora. Tvrdi kako je nedvojbeno dan je Darinko Kosor, nedavno izabrani predsjednik HSLS- glavni strateg i operativac ove medijsko-političke operacije. Dodaje kako postoje barem tri dobra motiva koje Kosor ima za takvo ponašanje. 'Jedan je iracionalan,  a tiče se osobne netrpeljivosti koju iskazuje prema meni, dok su druga dva sasvim racionalna, proračunata: nastojanje da na čelno mjesto u Croatia osiguranju postavi osobu preko koje bi kontrolirao poslovne procese tvrtke, te određeni strah od političke konkurencije unutar stranke s obzirom na moj snažni izborni legitimitet', objašnjava u priopćenju Vojković.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Predložen Zdravko Zrinušić Vlada predložila smjenu Vojkovića s čela C. osiguranja Slika nije dostupna Ostao šef Croatia osiguranja Vlada ostavila Vojkovića na čelu Croatia osiguranja

'Autokratski postupci'

Dodaje kako su mnogi kolege iz stranke od njega očekivali kandidaturu na unutarstranačkim izborima  za predsjednika HSLS-a. Vojković napominje kako se nije kandidirao jer je bio uvjeren kako ni jedan od kandidata ne predstavlja opasnost za stranku. 'Autokratski postupci kolege Kosora koji u svom osobnom razračunavanju instrumentalizira tijela političke stranke te manipulira pojedincima i medijima dovodeći tako u pitanje elementarne postulate unutarstranačke demokracije, uz neizbježno podsjećanje na neka bivša vremena, pokazuju da je moja procjena, nažalost, bila kriva', stoji u pripćenju Hrvoja Vojkovića.

'Nikakvih prijetnji nije bilo'

Ističe kako je Kosor u zadnja tri mjeseca bio posvećen isključivo jednom cilju: destabilizaciji vladajuće koalicije, ugrožavanju vjerodostojnosti stranke i obračunavanju sa unutarstranačkim neistomišljenicima. Kao drugi razlog zbog kojeg se nije kandidirao, Vojković navodi privrženost vođenju uprave Croatia osiguranja koja je pod njegovim mandatom povećala tržišnu dobit i završila s ostvarenom dobiti većom od planirane. Vojković se dotakao i pisanjima kako je premijerki Kosor slao prijeteće poruke. 'Riječ je o navodno kompromitirajućim informacijama o financiranju premijerkine predsjedničke kampanje. Iako smo oboje, premijerka i ja, odlučno i u više navrata demantirali napise, kolega Kosor je unatoč tome višekratno uznemiravao javnost inzistirajući na istim netočnim tvrdnjama. I ovom prilikom ponavljam da nikakvih prijetnji ili sličnih poruka premijerki nije bilo, da one mogu biti samo plod iskrivljene mašte', ističe Vojković i demantira da je Croatia osiguranje d.d. financiralo predsjedničku kampanju Jadranke Kosor.

>> Vojković ipak ostaje na čelu Croatia osiguranja!

Vojković u priopćenju kaže kako je spreman na bilo kakvu soluciju koja će eliminirati eventualne štetne medijske učinke na javnu sliku premijerke u njenoj beskompromisnoj borbi protiv korupcije. 'Istovremeno koristim ovu priliku da joj se ispričam zbog neugodnosti koje je imala kao subjekt ove, nametnute nam situacije', kaže Vojković i naglašava kako ne želi sudjelovati u političkom projektu Darinka Kosora. I na kraju, slobodan sam izvijestiti javnost da sam u tijeku pokretanja odgovarajućih postupaka pred nadležnim tijelima kako bih spriječio daljnje nemoralno i protupravno postupanje kolege Darinka Kosora u privatnom ratu kojeg vodi protiv mene', riječi su kojima je Vojković završio priopćenje.

Darinko Kosor nije bio dostupan za komentar Vojkovićevih navoda.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene