Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vodeni val Dravom u silaznoj je putanji, no vikend naselje Karašica još je ugroženo, a takva bi situacija mogla potrajati do srijede.


Generalni direktor Hrvatskih voda Ivica Plišić izjavio je danas u Osijeku da su vodostaji na osječkom području počeli opadati te da ne treba strahovati, ali još neko vrijeme treba biti oprezan.

Vezani članci Slika nije dostupna VEĆ SU POČELA PRVA ULAGANJA Hrvatske vode žele milijardu eura iz EU fondova Slika nije dostupna Slovenija: Vozilo palo u vodu, jedna osoba poginula, potraga za drugom

Nakon sastanka s djelatnicima osječkoga Vodno-gospodarskog odjela Hrvatskih voda, Ivica Plišić izjavio je novinarima da je vodeni val Dravom "u silaznoj putanji", ali, dodao je, djelatnici te tvrtke i dalje će obilaziti nasipe i po potrebi intervenirati.

Na molbu da komentira obranu vikend-naselja Karašice, u nebranjenome poplavnom području u blizini Osijeka, Plišić je rekao kako je intervencija odrađena na zahtjev županijskoga Stožera za zaštitu i spašavanje, u što su bili uključeni pripadnici Hrvatske vojske i vatrogasci.

Mi možemo izgraditi nasipe, istaknuo je, dodajući kako to treba staviti u prostorni plan, dobiti građevinsku dozvolu te suglasnost ljudi koji ondje žive i osigurati novac.

Suradnju s pripadnicima HV-a, vatrogascima i drugim službama u obrani od poplava Plišić je ocijenio odličnom, ističući kako u uvjetima izvanredne obrane od poplava Hrvatske vode nemaju na raspolaganju dovoljno ljudi, zbog čega je potrebno angažirati druge službe.

Stručnjaci upozoravaju zašto je Hrvatska toliko poplavljena

Zamjenik voditelja osječkoga Centra obrane od poplava Ivica Nađ ocijenio je kako je najgore prošlo, ali, dodao je, vikend-naselje Karašica još je ugroženo. U srijedu se očekuje znatnije smanjivanje vodostaja, a time i manji pritisak na privremeno izgrađene nasipe.

Dodao je kako je na obrani od poplava u nekoliko smjena angažirano oko 600 djelatnika Hrvatskih voda, licenciranih poduzeća, Hrvatske vojske, interventne policije i vatrogasaca.

Izvijestio je kako je na toj lokaciji dosad postavljeno oko 70 tisuća vreća s pijeskom, a iz skladišta ih je otpremljeno 250 tisuća. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju