Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vodostaji na području cijele Zagrebačke županije uz sliv Save su u opadanju, a na području Rugvice više nema straha od pucanja nasipa, priopćeno je večeras iz Ureda župana Zagrebačke županije nakon sjednice Stožera zaštite i spašavanja Zagrebačke županije.


"Iako u Rugvici nije došlo do prelijevanja Save, na više mjesta duž nasipa pojavili su se procijedi koji mogu uzrokovati pucanje nasipa. S obzirom na kontinuirani pad vodostaja i kvalitetnu zaštitu, nema više straha od pucanja nasipa", ističe se u priopćenju. Dodaje se da su u popodnevnim satima u općinu Rugvica, na nalog Stožera zaštite i spašavanja Zagrebačke županije, Županijske ceste Zagrebačke županije dostavile 180 kubika kamenog materijala za dodatnu zaštitu nasipa.

Vezani članci Ribe - 2 VIDEO Nevjerojatni prizori s obale Save: Mrtve ribe plutaju uz kopno, ribočuvari zabrinuti - ''Ovo nije prvi put'' Klizište u Slavonskom Brodu (Foto: Grad Slavonski Brod) Aktiviralo se klizište u Slavonskom Brodu: U blizini su kuće za odmor, nije isključena pojava novih klizišta

>> Evakuirani mještani Virje Otoka vratili se u svoje domove

Zvonko Marenić iz Hrvatskih voda rekao je i kako se se može očekivati da će Hrvatske vode krenuti s postepenim ukidanjem izvanrednih mjera obrane od poplave.

Stožer zaštite i spašavanja Zagrebačke županije te sve prateće službe i dalje ostaju u stanju pripravnosti. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook