Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vodostaji na području cijele Zagrebačke županije uz sliv Save su u opadanju, a na području Rugvice više nema straha od pucanja nasipa, priopćeno je večeras iz Ureda župana Zagrebačke županije nakon sjednice Stožera zaštite i spašavanja Zagrebačke županije.


"Iako u Rugvici nije došlo do prelijevanja Save, na više mjesta duž nasipa pojavili su se procijedi koji mogu uzrokovati pucanje nasipa. S obzirom na kontinuirani pad vodostaja i kvalitetnu zaštitu, nema više straha od pucanja nasipa", ističe se u priopćenju. Dodaje se da su u popodnevnim satima u općinu Rugvica, na nalog Stožera zaštite i spašavanja Zagrebačke županije, Županijske ceste Zagrebačke županije dostavile 180 kubika kamenog materijala za dodatnu zaštitu nasipa.

Vezani članci Nasip u Karlovcu (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Počela gradnja nasipa na obali Mrežnice i Korane: "Bio sam s ljudima kojima je bujica u trenutku sve uništila" Slika nije dostupna Veliko nevrijeme u Beogradu: Poplavljeni dječji vrtići, zarobljeni tramvaji, 6000 kućanstava bez struje

>> Evakuirani mještani Virje Otoka vratili se u svoje domove

Zvonko Marenić iz Hrvatskih voda rekao je i kako se se može očekivati da će Hrvatske vode krenuti s postepenim ukidanjem izvanrednih mjera obrane od poplave.

Stožer zaštite i spašavanja Zagrebačke županije te sve prateće službe i dalje ostaju u stanju pripravnosti. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook