Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zakrpane rupe

Vodostaj Save u opadanju, nema straha od pucanja nasipa u Rugvici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vodostaji na području cijele Zagrebačke županije uz sliv Save su u opadanju, a na području Rugvice više nema straha od pucanja nasipa, priopćeno je večeras iz Ureda župana Zagrebačke županije nakon sjednice Stožera zaštite i spašavanja Zagrebačke županije.

"Iako u Rugvici nije došlo do prelijevanja Save, na više mjesta duž nasipa pojavili su se procijedi koji mogu uzrokovati pucanje nasipa. S obzirom na kontinuirani pad vodostaja i kvalitetnu zaštitu, nema više straha od pucanja nasipa", ističe se u priopćenju. Dodaje se da su u popodnevnim satima u općinu Rugvica, na nalog Stožera zaštite i spašavanja Zagrebačke županije, Županijske ceste Zagrebačke županije dostavile 180 kubika kamenog materijala za dodatnu zaštitu nasipa.

Pročitajte i ovo Prizori iz Dubaija jako nevrijeme FOTO/VIDEO Dubai paraliziran poplavama: Apokaliptični snimci potopa, grad u potpunom kaosu Nevrijeme u Zagrebu Uslijed nevremena Vodostaj Save na stranicama Hrvatskih voda varira, instrumenti pokazuju različite brojke? Doznajemo o čemu je riječ

>> Evakuirani mještani Virje Otoka vratili se u svoje domove

Zvonko Marenić iz Hrvatskih voda rekao je i kako se se može očekivati da će Hrvatske vode krenuti s postepenim ukidanjem izvanrednih mjera obrane od poplave.

Stožer zaštite i spašavanja Zagrebačke županije te sve prateće službe i dalje ostaju u stanju pripravnosti. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene