U Čičkoj Poljani voda je stigla do kuća, a poplavljen je i dio cesta.


'Rijeka Drava trenutno dostiže kulminaciju vodnog vala u Donjem Miholjcu i na snazi je izvanredno stanje, no sve linije obrane na dravskim nasipima su stabilne i ne očekuje se da će vodni val dosegnuti njihovu visinu, objavile su Hrvatske vode u svom jutrošnjem izvješću o obrani od poplava.

Vezani članci Juraj Karninčić, umirovljeni kapetan Zavjet šutnje o misterioznom brodu koji je već mjesec dana usidren u Riječkom zaljevu: "On tu nije došao nekontrolirano" Slika nije dostupna Izvanredno stanje na Dravi kod Donjeg Miholjca

Tijekom nedjelje vodni val Drave stići će do Osijeka, a na ušću Drave u Dunav ne predviđaju se veći problemi s obzirom da vodostaj Dunava nije u porastu.

Za rijeke Koranu i Kupu u Karlovcu više nisu potrebne mjere obrane od poplava, Kupa je pala za 470 centimetara, dok je u Farkašiću vodostaj Kupe pao za jedan metar.

VIDEO - ŽIVOT ISPOD KLIZIŠTA: U Zagrebu nastalo 170 novih odrona!

Stagnira i vodostaj Save u Jasenovcu te nizvodno od Jasenovca, u Staroj Gradišci, Slavonskom Brodu i Županji. U laganom opadanju su i vodostaji u savskim nizinskim retencijama.

U Čičkoj Poljani vodostaj je u laganom porastu no za sada nema poplavljenih kuća, koje su zaštićene zečjim nasipima. Voda je stigla do okućnica desetak kuća, poplavljen je dio ceste i poljoprivrednih površina. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju