Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pogledajte u Provjerenom

Voda iz slavine je zdrava, ona u bocama je luksuz

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Litru vode iz slavine plaćamo tek nešto više od jedne lipe. Kada istu količinu vode kupujemo u boci u trgovinama plaćamo je gotovo 500 puta više. A to je najjeftinija varijanta.

Dok neki vodu u boci smatraju zdravijom, oni čiji je posao nadgledanje zdravstvene ispravnosti vode smatraju ju luksuzom.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović, Andrej Plenković - 3 Večeras u Provjerenom Ako ste ih zaboravili: Plameni jazavac, gojenac, šmrkavac, nilski konj... Nisu to klinci, nego najmoćniji političari u Hrvatskoj Zoran Milanović i Andrej Plenković Snimke koje niste vidjeli Specijal Provjerenog: Ovo je povijest odnosa Plenkovića i Milanovića

Na spomen vode iz slavine, prvo na što pomislimo jest njezina tvrdoća i – kamenac na bubregu. No, znamo li uopće o čemu govorimo?

'To apsolutno nije točno prije svega jer kamenac na bubregu nikada nije anorganskog podrijetla', uvjerava nas doktor Željko Dadić, iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, i kaže da voda iz slavine može stvoriti kamenac isključivo na kućanskim aparatima i cijevima. Njegov posao i posao njegovih suradnika jest kontrolirati zdravstvenu ispravnost voda koje teku slavinama diljem Hrvatske. A ona je – kažu, u 95 posto uzoraka zdrava.

Kamere magazina Provjereno zavirile su i u sustav koji vodom opskrbljuje gotovo milijun stanovnika Hrvatske. Što se događa s vodom prije nego počne teći našim kuhinjama pogledajte u četvrtak u emisiji Provjereno u 22h.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene