Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Pozovite majstora'

Stručnjak objasnio zašto je voda iz pipe ponekad mutna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Ako vam voda izgleda kao mlijeko, trebali bi pozvati stručnjaka da popravi pipu.'

Martin Riese, autor knjige "Svijet vode", za Business Insider je objasnio zašto je voda natočena iz pipe ponekad bijela, to jest mutna. Sigurni smo da ste to barem jednom doživjeli i uvjerili se da se ona već kroz nekoliko sekundi razbistri, a jeste li se ikada zapitali što se u njoj tada zapravo događa?

Pročitajte i ovo Hidrant u Islamu Grčkom - 1 Još bez priključka Mjesta Zadarske županije napokon ušla u 21. stoljeće: Stigla je voda, no i dalje se čekaju priključci Ilustracija Poslano upozorenje Zamućen izvor rijeke u Dalmaciji: "Prokuhavajte vodu za piće"

Riese kaže da se ne morate brinuti da je prljava, ali da je isto tako poželjno pozvati vodoinstalatera.

NASA - Prijeti nam nestašica vode

'Ako vam voda izgleda kao mlijeko, trebali bi pozvati stručnjaka da popravi pipu. Ona je i dalje sigurna za piće, ali to je znak da u pipi imate malu rupicu koja sa sobom povlači zrak. To što vodu natočimo kao 'mutnu' su zapravo mjehurići kisika u njoj. Ono što se događa jest da pritisak u pipi sa sobom povuče zrak kroz nastalo oštećenje i "natoči" ga zajedno s vodom', objašnjava Riese i dodaje da kad pritiska više nema, da se i taj 'višak kisika' počne 'povlačiti'.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene