Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Vlasnici zemljišta zaustavili gradnju ceste od Splita do Trogira

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Cesta od Splita do Trogira ljeti je pravo mučenje za vozače. Ništa bolje neće biti ni ovoga ljeta. Iako je do sezone trebala biti dovršena brza cesta s četiri traka, radovi će se izgleda vući još nekoliko godina.

Nastali su problemi s otkupom zemlje jer mještani nisu htjeli dati djedovinu za sitniš. 

Pročitajte i ovo Ivan Kaštelan i Ana Hinić - 2 Ravnateljice nije bilo Roditelj u učionici nasrnuo na profesora: "Ovo nije prvi napad u toj školi, što je poduzela ravnateljica?" Trogir Pod zaštitom UNESCO-a Kamen u povijesnim ulicama zamijenili novim, građani bijesni: "Dragi turisti, dođite u Trogir, grad kojim vlada glupost i nepromišljenost"

Od Splita do Trogira je petnaestak kilometara ceste, a stara magistrala ima samo dvije trake. Projektom brze ceste uz magistralu se grade još dvije asfaltne trake. 

Rok dovršenja bilo je ovo ljeto, no, četverotračna cesta ide puževim korakom.

Hrvatske ceste su od ukupno 15 kilometara četverotračne ceste izgradili tek četiri kilometra, od Splita do Kaštel Gomilice. Tu novi asfalt nestaje u zemlji. Do tu se vlasnicima zemlje plaćala dobra cijena za zemlju. 

Pričalo se, čak po 200 eura, pa i više. No, na novim dionicama mještanima je ponuđeno bijednih 20 eura po kvadratu. Glatko su odbili! 

Više o spornoj cesti možete pogledati u video prilogu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene