Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Vladislavci: Pet članova HDSSB-a prešlo u HDZ

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osječko-baranjski županijski i osječki gradski odbor HDZ-a izvijestili su danas kako je HDZ-u pristupilo 5 vijećnika HDSSB-a u općini Vladislavci, čime je HDZ preuzeo obnašanje vlasti u toj jedinici lokalne samouprave.

Predsjednik osječko-baranjskog HDZ-a Tomislav Ivić kazao je na današnjoj konferenciji za novinare kako je riječ o nekadašnjim članovima HDZ-a koji su, nakon lokalnih izbora 2005., prešli u HDSSB, a sada su se vratili u HDZ jer su, kako drži, svjesni raspada HDSSB-a i mogućnosti realizaciju razvojnih projekata općine uz potporu HDZ-a.

Pročitajte i ovo Goran Kotur (SDP) ostali bez kluba Skandal u splitskom SDP-u: Kandidat za gradonačelnika izašao iz stranke Slika nije dostupna Osijek: Kriza vlasti proširena i na županiju

Kao razloge povratka u HDZ općinski načelnik Vladislavaca Nedjeljko Radić naveo je nerješavanje nekih ključnih projekata u toj općini, vrijednih oko 15 milijuna kuna, te da su vijećnici smatrali da će povratkom u HDZ lakše ostvariti predviđene projekte.

Govoreći o sutrašnjoj sjednici osječkog Gradskog vijeća, na kojoj je najavljeno iskazivanje nepovjerenja dogradonačelniku Gordanu Matkoviću i ostalim članovima Poglavarstva iz redova HSP-a, predsjednik osječkoga HDZ-a Dragan Kovačević kazao je kako vijećnici HDZ-a u tome neće sudjelovati, već će napustiti sjednicu.

Smatramo da njihovo smjenjivanje neće riješiti niti jedan ključni problem u gradu, u kojemu imamo situaciju političkog bezvlašća, rekao je Kovačević ocijenivši da nekadašnji koalicijski partneri HDSSB i HSP više nemaju legitimitet za vođenje grada i da bi raspisivanje prijevremenih lokalnih izbora bilo jedino pravo rješenje.

Komentirajući osnivanje višestranačkog povjerenstva za predlaganje novih modela gradnje nastavno-sportske dvorane "Gradski vrt", koja je izazvala raspad koalicije HDSSB-HSP, Kovačević je ustvrdio kako gradska vlast tim potezom pokušava prikriti svoju nesposobnost za ostvarivanje toga projekta, a odgovornost za to prebaciti na oporbene stranke u Gradskom vijeću.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene