Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Vladin zrakoplov spasio bolesnu bebu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog iznimno nepovoljnih vremenskih uvjeta, helikopterom se nije mogla u Zagreb prebaciti jedanaestomjesečna Ema Slišković iz Širokog Brijega, kojoj su pedijatri u Kliničkoj bolnici Split dijagnosticirali začepljenje jedne moždane arterije.

Upomoć je 'priskočio' predsjednički zrakoplov koji je u 15.30 poletio iz Splita i malo poslije 16 sati djevojčicu u pratnji liječnika pedijatra i medicinske sestre dovezao u Zagreb, piše Večernji list. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Liječenje se nastavlja Misteriozan slučaj: Otkriveno u kakvu je stanju beba koja je s teškim ozljedama glave dovezena u bolnicu Beba velikog bijelog morskog psa Sve dokumentirali VIDEO Vjeruju da su jedini koji su vidjeli mladunče velike bijele psine: ''Ovo bi mogao biti prvi dokaz koji imamo o njima u divljini''

Taj su avion na zagrebačkom aerodromu čekali premijer Ivo Sanader i Vladino izaslanstvo koji su njime trebali otputovati na proslavu 80. rođendana Hansa-Dietricha Genschera u Njemačku. 

Zbog bolesne djevojčice predsjednički je zrakoplov kasnio u polasku na proslavu bivšeg šefa njemačke diplomacije.

Ema Slišković primljena je na jedinicu intenzivnog liječenja Klinike za dječje bolesti Kliničke bolnice Split 18. ožujka zbog bubrežne bolesti, međutim, njezino se zdravstveno stanje zakompliciralo.

Pretrage koje su obavljene tijekom noći od utorka na srijedu i jučer prijepodne dokazale su začepljenje jedne moždane arterije. 

Reagiralo se odmah i u kontaktu s liječnicima u zagrebačkoj bolnici Rebro dogovoreno je hitno prebacivanje bebe u Zagreb. 

Večernji list doznaje od splitskih pedijatara,  da je djevojčica u lošem stanju, nije trenutačno životno ugrožena, no moguće su dodatne komplikacije.

Prijevoz je savršeno brzo organiziran, za dva sata sve je pripremljeno i riješeno te će se na Pedijatriji bolnice na Rebru djevojčici nevjerojatnije obaviti zahvati s izmjenom nekih sastojaka krvi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene