Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prekoračen rok

Vladin rok od 1. lipnja: Tehnička greška ili neostvariva ambicija?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvi lipnja bio je datum koji je Vlada u svom planu gospodarskog oporavka zadala kao rok za rješavanje dugova državnih tvrtki. Rok je istekao, a država je i dalje jedan od najvećih generatora nelikvidnosti.

Dobra je vijest da su državne tvrtke ipak počela plaćati svoje dugove Postavlja se pitanje da li je određivanje roka bilo tehnička greška ili neostvariva ambicija. Kako god rok od 1. lipnja za rješavanje dugova države bio je otisnut crno na bijelo.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Govorio i o obnovi Plenković poslao poruku BiH pa poručio: "Naša flota jedna je od najvažnijih na Mediteranu" Ministri - 4 U obilasku države HDZ-ovi ministri se rastrčali po cijeloj Hrvatskoj, ali tvrde da nisu u kampanji: "To su redovne aktivnosti"

Kosor je doista već na samom predstavljanju priznala da je plaćanje u tom roku nemoguće. Sada odbacuje tvrdnje da je neostvarivanje roka njezin neuspjeh. 'Uopće ne razumijem o čemu govorite, smatram svojim osobnim uspjehom a onda i uspjehom Vlade što nelikvidnost što se tiče javnih poduzeća drastično smanjujemo, što HEP na današnji dan duguje oko 191 milijuna', rekla je premijerka Jadranka Kosor.

Dugovi su se smanjili

HEP od privatne kompanije 'Elka' kupuje kablove. Njezin direktor potvrđuje premijerkine riječi. Dugovi su se smanjili ali još postoje. 'Možemo konstatirati da se situacija naplate vezano za HEP značajno poboljšala. Trenutno imamo nepodmirenih dugova oko 10 milijuna kuna", kaže Darko Belić, direktor 'Elke'

Premijerka tvrdi kako je dug države u godinu dana skoro prepolovljen a Hrvatske ceste i Autoceste ne duguju nikome više ništa. No poslodavci upozoravaju da je nelikvidnost i dalje veliki problem. 'Što se tiče ovog roka od prvog lipnja očito da je trebalo napraviti jednu veću dubinsku snimku i uzeti u obzir i lokalnu samoupravu i državna poduzeća i javna poduzeća i poduzeća u vlasništvu lokalne samouprave', smatra Damir Kuštrak, predsjednik HUP-a.

Država smanjuje dugove i to je odlično. Ali stvari poput roka od prvog lipnja, bio on pogreška ili precjenjivanje mogućnosti, Vlada si o ovom trenutku ne smije dopustiti.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene