Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prema riječima ministra turizma Veljka Ostojića, Hrvatska bi se za sedam godina, ako bude ostvarena strategija razvoja turizma, trebala naći među 20 turistički najkonkurentnijih zemalja svijeta.


Vlada je na svojem YouTube kanalu danas objavila video kojim promovira prijedlog Strategije razvoja turizma do 2020. godine, koji bi sutra trebala poslati u saborsku proceduru.

>> Mjere zapošljavanja u turizmu: 'Pola-pola', 'Stalni sezonac', 'Rad i nakon ljeta'...

Vezani članci Sindikati stižu na pregovore u nedjelju (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL) Posljednja ponuda Vlade: Koeficijenti su ipak na stolu, ali ne za sve. Ovo su uvjeti o kojima se sindikati moraju izjasniti Slika nije dostupna HDZ: Vlada nema ni plana niti ideje

Prema ministru turizma Veljku Ostojiću, glavni razvojni cilj Strategije je ulazak Hrvatske u vodećih 20 turistički najkonkurentnijih zemalja svijeta, a upravo bi Hrvatska trebala u idućih nekoliko godina biti globalno prepoznatljiva turistička destinacija, konkurentna i atraktivna za investicije.

'Taj je cilj konkretan i egzaktan i vidjet ćemo hoćemo li u tome uspjeti ili ne. Podsjetit ću da je Hrvatska prema jednom od najrelevantnijih svjetskih istraživanja, koja se tiču konkurentnosti u turizmu, u svjetskim okvirima na 34. mjestu, u Europi 24., a među devet ocjenjivanih zemalja Mediterana na osmom mjestu. Tu ima puno prostora za poboljšanja i velikih izazova što se hrvatskog turizma tiče, jer mi definitivno zaslužujemo biti puno bolje plasirani', rekao je ministar Ostojić, objavljeno je na Vladinom YouTube kanalu.

Promotivni spot pogledajte u priloženom videu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook