Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Za Dnevnik Nove TV odluku Vrhovnog suda komentirao je pravni zastupnik HDZ-a Vladimir Terešak.


Tijekom cijelog postupka Fimi media Hrvatsku demokratsku zajednicu pravno je zastupao Vladimir Terešak. Danas je Terešak za Dnevnik Nove TV rekao kako današnja odluka Vrhovnog suda znači da HDZ ne mora vratiti novac koji je trebala vratiti sukladno presudi Županijskog suda. 'Naravno da ne mora, ova presuda Županijskog suda u Zagrebu kao da nije ni postojala, ona je ukinuta i predmet je vraćen na prvostupanjski sud na ponovno suđenje', kaže Terešak.

TKO ĆE JAMČITI ZA SANADERA? 'Da može udahnuti malo 'čistog' zraka'

Vezani članci Josip Vitez - 1 Bivši direktor požeškog Komunalca za Dnevnik Nove TV o aferi s namještanjem poslova: "To je iskorištavanje položaja i stranke" Ratko Maček Pred kamere Provjerenog sjeo je Ratko Maček: "Na tom dijelu sastanka, na kojem je navodno bilo riječi o Fimi mediji, ja nisam bio"

'Ovo što je sad izašlo u javnost je rješenje kojim se produljuje istražni zatvor prvookrivljeniku Ivi Sanaderu, a u tom rješenju se obrazlaže da je presuda ukinuta zbog više bitnih povreda odredbi kaznenog postupka i teške povrede prava na pravično suđenje, konfrontacijskog prava zajamčenog Konvencijom i Ustavom RH', dodaje Terešak.

Očekuje i da se ponovljeni postupak nađe pred novim Sudskim vijećem. 'U naknadnoj odluci Vrhovnog suda ćemo vidjeti je li Vrhovni sud usvojio naš prijedlog da se ponovljeno suđenje provede pred potpuno izmijenjenim vijećem Županijskog suda u Zagrebu', kaže pravni zastupnik HDZ-a.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook