Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prema riječima Vladimira Šeksa, revizionionisti, krivotvoritelji i kovači lažnog novca, kako ih on naziva, nastoje u hrvatsku mladost utisnuti paralelnu povijest po kojoj na Hrvatsku nije izvršena agresija Srbije, Crne Gore i JNA.


'Moderna hrvatska država nije izrasla na temeljima antifašizma, nego hrvatskog domoljublja, Antifašizam je imao svoju ulogu, ali između dva rata – rekao je najdugovječniji političar na suvremenoj hrvatskoj političkoj sceni Vladimir Šeks na predstavljanju svoje memoarske dvotomne knjige "1991. - moja sjećanja na stvaranje Hrvatske i Domovinski rat" u Slavonskom Brodu.

Vezani članci Nikola Grmoja Grmoja: "Nećemo podržati inicijativu za opoziv predsjednika. Biralo ga je preko milijun građana" Vladimir Šeks Šeks: "Svaka je Vlada, pa i HDZ-ova, odgovorna u svojem dijelu za stanje u pravosuđu. Ne mogu se određene ekscesne pojave stavljati na teret političke vlasti"

Prema Šeksovim riječima, revizionionisti, krivotvoritelji i kovači lažnog novca, kako ih on naziva, nastoje u hrvatsku mladost utisnuti paralelnu povijest po kojoj na Hrvatsku nije izvršena agresija Srbije, Crne Gore i JNA, nego da je u Hrvatskoj bio građanski rat za koji su najodgovorniji HDZ i pokojni predsjednik Franjo Tuđman.

Dodaje kako brojni novinari, publicisti, akademici i političari u tisućama svojih radova pišu kako su Hrvati napali Srbe, pa su se oni morali braniti, a da su njihove krajine bile legitiman oblik organizirane obrane srpskog naroda na ovim područjima.  (Agencija VLM)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju