Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predstavio memoare

Šeks: Kovači lažnog novca krivotvore modernu hrvatsku povijest

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema riječima Vladimira Šeksa, revizionionisti, krivotvoritelji i kovači lažnog novca, kako ih on naziva, nastoje u hrvatsku mladost utisnuti paralelnu povijest po kojoj na Hrvatsku nije izvršena agresija Srbije, Crne Gore i JNA.

'Moderna hrvatska država nije izrasla na temeljima antifašizma, nego hrvatskog domoljublja, Antifašizam je imao svoju ulogu, ali između dva rata – rekao je najdugovječniji političar na suvremenoj hrvatskoj političkoj sceni Vladimir Šeks na predstavljanju svoje memoarske dvotomne knjige "1991. - moja sjećanja na stvaranje Hrvatske i Domovinski rat" u Slavonskom Brodu.

Pročitajte i ovo Branimir Glavaš - 1 Prijavio ga Vladimir Šeks Glavaš u policiji zbog prijetnji, uputio i žestoku poruku Šeksu Josip Šarić Kontroverzni ručak FOTO Platio Šeksu ručak karticom grada, otkriveno što se jelo i pilo: "Iznesene su laži, sve sam uplatio u proračun"

Prema Šeksovim riječima, revizionionisti, krivotvoritelji i kovači lažnog novca, kako ih on naziva, nastoje u hrvatsku mladost utisnuti paralelnu povijest po kojoj na Hrvatsku nije izvršena agresija Srbije, Crne Gore i JNA, nego da je u Hrvatskoj bio građanski rat za koji su najodgovorniji HDZ i pokojni predsjednik Franjo Tuđman.

Dodaje kako brojni novinari, publicisti, akademici i političari u tisućama svojih radova pišu kako su Hrvati napali Srbe, pa su se oni morali braniti, a da su njihove krajine bile legitiman oblik organizirane obrane srpskog naroda na ovim područjima.  (Agencija VLM)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene