Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Velika podvala SDP-a'

Vladimir Šeks: HDZ-u podmeću kukavičje jaje!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HDZ-ovac Vladimir Šeks u Saboru je danas tumačenja da svojim prijedlogom oko ustavnih promjena udara na suverenitet Hrvatske nazvao 'kukavičjim jajem, manipulacijom i neistinom'.

HDZ-ovi zastupnici danas su nazvali 'kukavičjim jajem, manipulacijom i neistinom' tumačenja da svojim prijedlozima udaraju na suverenitet Hrvatske i daju prednost pravosuđima drugih zemalja pred hrvatskim.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odgođeno glasovanje Josip Leko: Ustavne promjene ostavljene da 'fermentiraju' Slika nije dostupna Počele konzultacije VIDEO Šišljagić s premijerom o Ustavu: Još ćemo razgovarati

'To je kukavičje jaje, ogromna manipulacija i neistina', ustvrdio je Vladimir Šeks na konferenciji za novinare u Saboru.

>> Sabor ipak nije glasovao o pokretanju ustavnih promjena

Obrazložio je da HDZ predlaže donošenje ustavnog zakona o provedbi Ustava po kojima hrvatski sudovi ne bi mogli odbiti izručenje na temelju europskoga uhidbenog naloga zato što se u Hrvatskoj vodi postupak, ako taj postupak nije pokrenut do dana zaprimanja europskog uhidbenog naloga.

'To predlažemo kako bismo onemogućili veliku podvalu SDP-a koji želi izigrati europski uhidbeni nalog i hrvatski pravni poredak, što bi Hrvatsku ponovno dovelo na stup srama i prikazalo kao nevjerodostojnu državu', ustvrdio je Šeks.

'Sada treba pitati 'gospodu drugove' zašto se tome protive, kad je u svakoj članici EU identičan pravni poredak kao i u Hrvatskoj', dodao je.

Uvjeren je da ustavne promjene kojima bi se ukinula zastara za kaznena djela teškog ubojstva vladajući predlažu kako bi sudu onemogućili da donese odluku o izručenju bivšeg dužnosnika jugoslavenske i hrvatske tajne službe Josipa Perkovića Njemačkoj.

Smatra i da nije riječ o čuvanju osobnog, moralnog i političkog integriteta Josipa Perkovića, nego o strahu SDP-a da bi Perković pod pritiskom postupka u Njemačkoj mogao progovoriti o nalogodavcu ubojstava hrvatskih političkih emigranata, a to je, uvjeren je Šeks, politički vrh bivše države.

'Oni stalno tamburaju - mi smo suverena zemlja, mi ćemo suditi, a da pritom zaboravljaju da je riječ o preuzetim obvezama. Time jasno ukazuju da imaju plan stvoriti atmosferu i pritisak da se pokrene postupak u Hrvatskoj i osujeti europski uhidbeni nalog', rekao je Šeks.

HDZ predlaže i da se u Ustav unese odredba da ne zastarijevaju kaznena djela komunističkog režima, a Šeks je objasnio da bi se time poslala snažna poruka, u skladu sa saborskom deklaracijom te rezolucijama kojima su Europski parlament i Vijeće Europe osudili totalitarne komunističke režime. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene