Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'U tijeku stalna komunikacija'

Hoće li granični spor blokirati istraživanje nafte i plina u Jadranu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Crnogorski ministar gospodarstva Vladimir Kavarić izjavio je da su vlade u Zagrebu i Podgorici u stalnom kontaktu oko Prevlake i da granični spor neće blokirati istraživanje i eksploatacija nafte i plina u Jadranu, prenose u subotu crnogorski mediji.

Hrvatski premijer Zoran Milanović izjavio je nedavno da je Crna Gora za istraživanja predvidjela neka područja koja "po našem dubokom uvjerenju i međunarodnom pravu" nisu crnogorska, nego hrvatska područja.

Pročitajte i ovo Plenković i Milanović analiza stručnjaka Je li moguće da na kraju ni Plenković ni Milanović ne budu na čelu Vlade? Pojavila se nova ideja Ustavni sud odlučio o Zoranu Milanoviću (Na slici Miroslav Šeparović, predsjednik Ustavnog suda) Dva dana nakon izbora Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

"Mislim da će pitanje koje se odnosi na granicu sa Hrvatskom biti riješeno bez blokiranja istraživanja i eksploatacije ugljovodika na obje strane", rekao je Kavarić u intervjuu talijanskoj agenciji Agenzia Nova.

"U stalnoj smo komunikaciji sa našim susjedima na nivou vlade, ministarstava vanjskih poslova i gospodarstva", dodao je Kavarić koji je intervjuu dao tijekom posjeta Italiji.

Kavarić je rekao da su crnogorska vlada i talijanska tvrta Terna u stalnoj komunikaciji s Hrvatskom i u vezi s postavljanjem podmorskog električnog kabla u Jadranu.

Slučaj Prevlaka: Nužno ubrzati proces razgraničenja

Kabel od Tivta do Villanove s talijanske strane Jadrana projekt je tvrtke Terna i smatra se ključnim za pretvaranje Crne Gore u energetsko čvorište Jadrana.

"Kao partner na ovom projektu imamo čestu komunikaciju s hrvatskim ministarstvom gospodarstva. Naišli smo na razumijevanje hrvatske strane i jedna od ruta koju je predložila Terna je odobrena", rekao je crnogorski ministar.

"S obzirom na to da postoji još tehničkih pitanja koja treba riješiti, mi ćemo nastaviti ohrabrivati daljnju suradnju između Terne i Hrvatske", dodao je Kavarić, napominjući da je Crna Gora od Zagreba "dobila priznanje za ovaj strateški važan projekta na regionalnoj razini". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene