Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

VIDEO Slovački premijer operiran: Njegov zamjenik otkrio nove detalje o Ficovu stanju

Imat će dovoljno ruku u Saboru

Vladajuća koalicija raspravlja o proračunu za 2011.

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čelnici vladajuće koalicije sastali su se poslijepodne u Banskim dvorima, a kako je ranije najavljeno, tema sastanka je proračun za 2011.

Predsjednik HSS-a Josip Friščić novinarima je prije sastanka kazao kako očekuje da će vlada u Saboru imati dovoljnu potporu za izglasavanje proračuna, budući da je za to, po izmijenjenom Ustavu potrebna kvalificirana većina, odnosno glasovi najmanje 77 saborskih zastupnika.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković - 3 Nova kombinacija Tko od ministara ide, a tko ostaje? "Nije Vlada bankomat osobnih želja" Davor Nađi, Fokus brojne zamjerke Čeka se rasprava o prijedlogu državnog proračuna, oporba već baca kritike: "HDZ je očito u problemu"

>> 'Nastavak ultimate fighta unutar HDZ-a'

'Ni jedan proračun ni rebalans do sada nije donijet a da nije bilo više od 77 ruku pa će to tako biti i sada, bez obzira na ustavnu odredbu', rekao je Friščić.

Naglasio je da HSS nema razloga biti protiv proračuna, a objasnio je da to nije proračun stranaka, nego proračun koji donosi vlada.

Koalicija će nastojati poštivati kolektivne ugovore

Naglasio je da će koalicija nastojati da proračun bude u zadanim okvirima, uz poštivanje obveza poput onih iz kolektivnih ugovora i ugovora o financiranju pojedinih djelatnosti.

Na pitanje može li se proračun smanjiti za 10 milijardi kuna, koliko se spominje kao nužna ušteda, Friščić je podsjetio kako se neki zalažu da se zatraži pomoć MMF-a.

'To su stvari koje smo imali, ali tražili su smanjenje plaća za 20 posto. Ako znamo da pola proračuna ide na plaće, onda je 20 posto već 10 milijardi, ali onda to treba tako i reći onima na koje se to odnosi', poručio je Friščić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene