Damir Krstičević (Foto: Davor Javorovic/PIXSELL)
Damir Krstičević (Foto: Davor Javorovic/PIXSELL) Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Vlada je dala suglasnost Ministarstvu obrane za sklapanje ugovora u ukupnom iznosu od oko 100 milijuna kuna.


Vlada je na sjednici u četvrtak dala suglasnost Ministarstvu obrane (MORH) za preuzimanje obveza na teret sredstava državnog proračuna u 2019. za sklapanje ugovora o nabavi Daljinski upravljane oružne stanice s protuoklopnim raketnim sustavom integrirane na vozilo Patria AMV 8x8, u ukupnom iznosu nešto manjem od 93,5 milijuna kuna, te za sklapanje okvirnih sporazuma za nabavu motornih vozila na lizing, vrijednih više od 23,75 milijuna kuna u razdoblju 2018. do 2022.

Vezani članci Ilustracija Stvara se nova vojna sila u Europi! Ova država ulaže enormna sredstva u naoružanje Ilustracija Filmske scene kod Maksimira: Dvojac napao pa zaprijetio oružjem vozaču taksija

Potrebna sredstva osigurana su na Razdjelu MORH-a, projektu K545043 borbeno oklopno vozilo u državnom proračunu za 2018. godinu i projekcijama za 2019. i 2020. godinu.

MORH je proveo postupak javne nabave s prethodnom objavom, a temeljem rezultata nadmetanja odabrana je ponuda tvrtke Elbit Systems Land and C4I iz Izraela.

Ukupna vrijednost ugovora iznosi 93.491.485 kuna, a rok isporuke opreme je u 2019. godini.

Vlada je također dala suglasnost Središnjem državnom uredu za središnju javnu nabavu za preuzimanje obveza na teret državnog proračuna u razdoblju od 2018. do 2022. godine u ukupnom iznosu od 23.751.376 kuna za sklapanje okvirnih sporazuma za nabavu motornih vozila putem operativnog lizinga s ostatkom vrijednosti za potrebe Oružanih snaga RH.

To je dio provedenog postupka javne nabave ukupno 305 motornih vozila putem operativnog lizinga, koji je Središnji državni ured za središnju javnu nabavu proveo za potrebe MORH-a. Radi se nabavi teretnih, terenskih i specijalnih vozila, budući da za postojeća vozila lizing istječe u travnju ove godine. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju