Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vlada RH na današnjoj je sjednici usvojila Izvješće o ispunjavanju obveza iz Poglavlja 23. 'Pravosuđe i temeljna prava', priopćeno je iz Vladinog Ureda za odnose s javnošću.


Izvješće se usvaja u sklopu pregovora o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji, u svrhu ispunjavanja obveza iz pregovora navedenom Poglavlju, utvrđenim u Zajedničkom stajalištu Europske unije za poglavlje pregovora pravne stečevine 23. 'Pravosuđe i temeljna prava', od 25. lipnja 2010. i Pregovaračkom stajalištu Republike Hrvatske za poglavlje pregovora pravne stečevine 23. 'Pravosuđe i temeljna prava', od 19. veljače 2010. godine.

Usvojeno je i Izvješće o ispunjavanju obveza iz Poglavlja 8. 'Tržišno natjecanje'. Izvješće se usvaja u sklopu pregovora o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji, u svrhu ispunjavanja obveza iz pregovora u navedenom Poglavlju, utvrđenim u Zajedničkom stajalištu EU za poglavlje pregovora pravne stečevine 8. 'Tržišno natjecanje', od 25. lipnja 2010. i Pregovaračkom stajalištu Republike Hrvatske za poglavlje pregovora pravne stečevine 8. 'Tržišno natjecanje', od 1. travnja 2010. godine.

Vezani članci Benzinska crpka - 1 U pripremi novi udar na džepove građana: Ako Vlada ne intervenira, od utorka će gorivo drastično poskupjeti. Pomoć traže i distributeri Ministar financija Zdravko Marić Marić objavio vijest koja će oduševiti studente, komentirao i uvođenje vaučera za gorivo: "I to je na stolu..."

>> U izvješću o pravosuđu spominje se i čelnik Hrvatskih voda i suradnici

Vlada je također prihvatila Informaciju o Sporazumu o međusobnim pravima i obvezama brodogradilišta od 2011. do 2020. godine, između Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva te brodogradilišta Brodograđevna industrija Split d.d. u Splitu, Brodograđevna industrija 3. MAJ d.d. u Rijeci, Brodotrogir d.d. u Trogiru i Brodogradilišta Kraljevica d.d. u Kraljevici. Naime, u okviru pregovora između Republike Hrvatske i Europske unije radi pristupanja Hrvatske kao punopravne članice EU, te u okviru pregovora u Poglavlju 8. 'Tržišno natjecanje', navodi se u priopćenju. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju