Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odluka za 4 dana

Vlada u Sabor poslala zakon o potvrđivanju pristupnog ugovora s EU

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska vlada uputila je danas nakon telefonske sjednice u Sabor prijedlog zakona o potvrđivanju pristupnog ugovora s državama članicama EU, priopćeno je iz vladina ureda za odnose s javnošću.

Vlada Republike Hrvatske održala je telefonsku sjednicu na kojoj je usvojila Prijedlog zakona o potvrđivanju Ugovora između Kraljevine Belgije, Republike Bugarske, Češke Republike, Kraljevine Danske, Savezne Republike Njemačke, Republike Estonije, Irske, Helenske Republike, Kraljevine Španjolske, Francuske Republike, Talijanske Republike, Republike Cipra, Republike Latvije, Republike Litve, Velikog Vojvodstva Luksemburga, Republike Mađarske, Republike Malte, Kraljevine Nizozemske, Republike Austrije, Republike Poljske, Portugalske Republike, Rumunjske, Republike Slovenije, Slovačke Republike, Republike Finske, Kraljevine Švedske, Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske (države članice Europske unije) i Republike Hrvatske o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji, s Konačnim prijedlogom zakona, i uputila ga Hrvatskom saboru na donošenje.

Pročitajte i ovo Premijer Andrej Plenković iz minute u minutu Pregovori gotovi do petka? "Elektabilni Bojan" odgovorio Plenkoviću, HDZ raspalio po Raspudiću Novinari na press konferenciji Sve lošija situacija na razini EU Hrvatska se našla na zabrinjavajućoj listi: Rame uz rame Mađarskoj i Poljskoj po napadima na novinare

>> Janša: Slovenija će hrvatski pristupni ugovor ratificirati u roku!

U priopćenju vladina ureda se navodi da se Prijedlog zakona može preuzeti na web stranici www.vlada.hr.

Mondekar: Ratifikacija pristupnog ugovora u Saboru u petak

Hrvatski će sabor ugovor o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji ratificirati u petak 9. ožujka, najavio je danas predsjednik saborskog Odbora za europske integracije Daniel Mondekar. Kako se navodi u priopćenju službe za odnose s javnošću Hrvatskog sabora, Mondekar je ratifikaciju hrvatskog ugovora o pristupanju najavio prilikom današnjeg sastanka s ministrom vanjskih poslova Kraljevine Nizozemske Urijem Rosenthalom u Saboru, u nazočnosti potpredsjednika Odbora Gordana Jandrokovića.

Mondekar je gosta informirao o načinu rada i glavnim zadaćama Odbora u razdoblju do punopravnog članstva u EU, pri čemu se posebno osvrnuo na niz administrativnih reformi u cilju jačanja tehničkih, institucionalnih i ljudskih kapaciteta za rad u novom okruženju, pripremu zakonodavnog okvira koji će urediti nove odnose Vlade i Sabora, nastavak harmonizacije zakonodavstva s pravnom stečevinom EU, te nadzor na provedbom započetih reformi.

Govoreći o procesu ratifikacije, Mondekar je gosta izvijestio koje su države do danas ratificirale hrvatski ugovor o pristupanju, te najavio njegovu ratifikaciju u Hrvatskom saboru za petak 9. ožujka, ističe se u priopćenju.

Rosenthal je kazao da će Nizozemska, kad je riječ o novim proširenjima Unije, nastaviti primjenjivati načelo 'strogi i pravedni'. Što se tiče posljednje faze hrvatskog pristupanja, posebno se osvrnuo na reforme koje proizlaze iz poglavlja 23 Pravosuđe i temeljna prava i poglavlja 24 Pravda, sloboda i sigurnost, na što su Mondekar i Jandroković odgovorili da je Hrvatska odlučna u provedbi svih reformi. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene