Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DUGOVI VELEDROGERIJAMA

Vlada sutra donosi rebalans proračuna, treći u ovoj godini: Minus u državnoj blagajni 30 milijardi kuna

Zdravko Marić, ministar financija
Zdravko Marić, ministar financija DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Zdravko Marić, ministar financija Zdravko Marić, ministar financija Foto: DNEVNIK.hr Zdravko Marić Zdravko Marić Foto: DNEVNIK.hr Zdravko Marić, ministar financija Zdravko Marić, ministar financija Foto: DNEVNIK.hr +0 Zdravko Marić Galerija 1/4 >>
Vlada bi sutra, treći put u ovoj godini, trebala donijeti rebalans proračuna.

Uz rebalans proračuna, Vlada istodobno zastupnicima šalje na usvajanje i proračun za 2021. godinu.

Pročitajte i ovo Pregovori uoči rebalansa proračuna - 5 Sastanak Vlade i sindikata Zbog rebalansa proračuna upitne povišice, sindikati najavili odbijenicu: "Zašto bismo mi dali takav ustupak? Stalno ih dajemo" Slika nije dostupna Nakon rebalansa Izvjesno je kako će jedan od Vladinih planova za ovu godinu podbaciti

Ministar financija Zdravko Marić kolegama je jasno dao do znanja kako će minus u ovoj godini u državnoj blagajni biti 30 milijardi kuna. Pad bi trebao biti i manji od prvotnih crnih scenarija.

Najveći razlog rebalansa za ovu godinu su dugovi veledrogerijama, koji su probili 5 milijardi kuna. Vlada se rebalansom obvezala vratiti do dvije milijarde. No ovo je već druga takva sanacija zdravstva u ovoj godini zbog dugova veledrogerijama.

"Dat ću sve od sebe da to zaustavim. Naravno, dogodila se COVID kriza i priznajem da sam se više bavio COVID-om nego time, ali sad mi nema druge. Kao što sam neki dan rekao, bavim se s obje stvari i dajte mi još malo vremena pa ćemo onda podvući crtu i reći što je Beroš napravio, a što nije", izjavio je ministar Marić. 
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene