Vlada bi sutra, treći put u ovoj godini, trebala donijeti rebalans proračuna.

Galerija


Uz rebalans proračuna, Vlada istodobno zastupnicima šalje na usvajanje i proračun za 2021. godinu.

Vezani članci Zdravko Marić Ministar financija o potporama za poduzetnike: "Slobodno možemo reći da će vrijediti cijelu veljaču" Švicarski franak (Foto: Duško Jaramaž/Pixsell) Udruga Franak nakon Marićeve objave o dogovoru s bankama: "Što je država dala bankama, imamo li razloga za zabrinutost?"

Ministar financija Zdravko Marić kolegama je jasno dao do znanja kako će minus u ovoj godini u državnoj blagajni biti 30 milijardi kuna. Pad bi trebao biti i manji od prvotnih crnih scenarija.

Najveći razlog rebalansa za ovu godinu su dugovi veledrogerijama, koji su probili 5 milijardi kuna. Vlada se rebalansom obvezala vratiti do dvije milijarde. No ovo je već druga takva sanacija zdravstva u ovoj godini zbog dugova veledrogerijama.

"Dat ću sve od sebe da to zaustavim. Naravno, dogodila se COVID kriza i priznajem da sam se više bavio COVID-om nego time, ali sad mi nema druge. Kao što sam neki dan rekao, bavim se s obje stvari i dajte mi još malo vremena pa ćemo onda podvući crtu i reći što je Beroš napravio, a što nije", izjavio je ministar Marić.