Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Sjednica Vlade

Svi koji ne žele primati obavijesti trgovaca, moći će se upisati u registar

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar financija Boris Lalovac kazao je kako se HNB obvezuje dostaviti prijedloge mjera za olakšavanje pozicije dužnika u švicarskim francima.

 Ministar Ivan Vrdoljak pojasnio je izmjene i dopune Zakona o zaštiti potrošača koje je Vlada usvojila i proslijedila u saborsku proceduru.

'Prema mišljenju Europske komisije, Hrvatska je prešla okvire direktive u nepoštenoj poslovnoj praksi kad je riječ o sniženjima. Zakonskim izmjenama intencija nam je zaštititi potrošače, posebno djecu, starije osobe... Ustrojit će se registar u koji se mogu upisati potrošači ako ne žele primati poruke i promidžbene obavijesti trgovaca', pojasnio je Vrdoljak i dodao da se izmjenama Zakona o zaštiti potrošača jasnije uređuje sklapanje ugovora o uslugama putem telefona.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Govorio i o obnovi Plenković poslao poruku BiH pa poručio: "Naša flota jedna je od najvažnijih na Mediteranu" Ministri - 4 U obilasku države HDZ-ovi ministri se rastrčali po cijeloj Hrvatskoj, ali tvrde da nisu u kampanji: "To su redovne aktivnosti"

Uz ostalo, predlaže se odredba prema kojoj je u slučaju sklapanja ugovora o uslugama putem telefona, trgovac dužan dostaviti potrošaču ponudu na trajnom mediju, a ugovor bi se smatrao sklopljenim kad potrošač potpisanu ponudu ili pisani pristanak pošalje trgovcu.

Vlada je usvojila mišljenje kojim je podržala prijedlog zaključaka saborskog Odbora za financije i državni proračun za donošenje rješenja problema korisnika kredita u švicarskim francima. Odbor u zaključcima, koje je usvojio sredinom lipnja, predlaže da banke potpišu anekse ugovora o kreditima s valutnom klauzulom u švicarskim francima i obračunaju preplaćene kamate temeljem presude Vrhovnog suda, a banke poziva da predlože sveobuhvatno rješenje problema korisnika kredita u švicarskim francima.

Ministar financija Boris Lalovac kazao je kako se HNB obvezuje dostaviti prijedloge mjera za olakšavanje pozicije dužnika u švicarskim francima.

Prihvaćeno je izvješće o stanju i radu kaznionica, zatvora i odgojnih zavoda za 2014. godinu. Broj zatvorenika pao je za 14 posto, a od 3900 mjesta popunjeno je 3600. Stanje je znatno bolje nego 2013. a ove će godine biti još bolje, zaključio je ministar pravosuđa Orsat Miljenić.

Vlada je za 25 posto odlučila smanjiti visinu vodnog doprinosa koji plaćaju poduzetnici, odnosno investitori prilikom gradnje, što bi na godišnjoj razini značilo uštedu od 40 milijuna kuna. Uredba je donesena temeljem Vladine Odluke o smanjenju parafiskalnih nameta u 2015. godini i ciljevima smanjenja u 2016. godini, od 23. travnja. Vodni doprinos poduzetnici plaćaju na gradnju građevina za koje se izdaje akt za građenje.

HDZ kritizirao Milanovića oko obilježavanja 'Oluje': 'Nemojte opet uprskati'

Donesena je i odluka o punoj subvenciji participacije redovitih studenata u troškovima studija i sufinanciranju materijalnih troškova javnim visokim učilištima u iduće tri školske godine, za što će država izdvojiti ukupno milijardu kuna.

Kurdima u sjevernom Iraku Vlada je odlučila pomoći sa 300 tisuća kuna, i to putem Ministarstva unutarnjih poslova Vlade Iračkog Kurdistana.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene