Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odluka na telefonskoj sjednici

Vlada šalje 120 tisuća eura žurne humanitarne pomoći Libanonu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na današnjoj telefonskoj sjednici, Vlada je donijela odluku o upućivanju žurne humanitarne pomoći Libanonu za potrebe zaštite ljudskih života i saniranja materijalnih šteta nastalih nakon razorne eksplozije u bejrutskoj luci.

Temeljem potreba i prioriteta koje je Libanon iskazao kroz Mehanizam Europske unije za civilnu zaštitu, Vlada je kao pomoć odlučila uputiti opremu u vidu jednokratnih odijela s kemijskom zaštitom 5. i 6. stupnja, lateks rukavice i kirurške sterilne rukavice. Vrijednost opreme je oko 20.000,00 eura, tj. oko 150,000.00 kn. Hrvatska će Libanonu uputiti i financijsku pomoć u vrijednosti od 100.000,00 eura, tj. 750.000,00 kn.

Pročitajte i ovo Glasačka kutija Nova odluka Vlade Ova četiri mjesta u lipnju idu na prijevremene izbore Ilustracija Na sjednici Vlada objavila nove cijene goriva

Današnjom odlukom Hrvatska se pridružuje brojnim stranim državama i međunarodnim organizacijama u iskazu solidarnosti s libanonskim narodom i građanima Bejruta nakon nesreće koja ih je pogodila uslijed razorne eksplozije prije dva dana.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene