Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sjednica Vlade

Plenković otkrio detalje mjera za smanjenje udara na džep građana: ''Rast će biti što manji, priprema se i niz poreznih rasterećenja''

Vlada Republike Hrvatske održala je u četvrtak poslijepodne sjednicu. Premijer Andrej Plenković najavio je paket mjera kojim se planira smanjiti udar na džepove građana kada cijene plina i struje dramatično porastu.

Premijer Andrej Plenković je ministrima održao sjednicu Vlade.

Pročitajte i ovo Premijer Andrej Plenković Sjednica Vlade Plenković o izbacivanju srpskog diplomata: "Reagirali smo na jedini način na koji smo mogli" Premijer Andrej Plenković Tražio deportaciju Plenković o zatvorenim hrvatskim navijačima: "Nije realno da su svi jednako odgovorni za nered"

Na početku je najavio paket mjera za ublažavanje cijena energenata.

''Ovim ćemo paketom ublažiti udar na standard građana zbog rasta cijena energenata. Reagirali smo i kada su rasle cijene goriva. Pripremili smo sveobuhvatan paket mjera. Predstavit ćemo ga sredinom sljedećeg tjedna. Njime ćemo povećati socijalne transfere najugroženijim socijalnim skupinama i umirovljenicima. Rast će biti što manji, a priprema se i niz poreznih rasterećenja. Paket će biti opširan'', kazao je.

Komentirao je i brutalno ubojstvo žene u Rijeci. ''Najoštrije osuđujem ovaj barbarski čin. Sve okolnosti će se utvrditi istragom, no prema prvim informacijama razvidno je da počinitelj ima dosta problema. Je li se ovaj zločin mogao izbjeći, je li počinitelj ranije bio nasilan i je li dao naznake da bi ovo mogao učiniti, mi ne znamo. Ali očekujemo odgovore'', kaže.

Najavio je i veliku reformu pravosuđa. ''To je najveća reforma pravosuđa od ulaska u Europsku uniju'', poručio je.

Premijer je govorio i o BDP-u za koji kaže da je ''zasigurno najveći koji je Hrvatska imala''. ''Za 2022. i 2023. je smanjen. Hrvatska bi s realnom stopom od 10.5 posto bila drugo najbrže rastuće gospodarstvo u EU-u nakon Irske. Procjene su daleko iznad inicijalnih očekivanja'', rekao je.

Pad broja hospitaliziranih

Ministar zdravstva Vili Beroš govorio je o stanju s epidemijom koronvirusa u zemlji. ''Posljednjih dana bilježimo lagani pad broja hospitaliziranih'', otkrio je.

Na dnevnom redu sjednice je prijedlog zakona o komasaciji poljoprivrednog zemljišta, a bit će podnesene i informacije o aktualnom stanju vezanom za koronavirus te uz potres.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene