Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vlada je u četvrtak s telefonske sjednice uputila u saborsku proceduru prijedlog izmjena dvaju zakona kojima se do kraja godine državnim i javnim službenicima ukida dodatak od 4, 8 i 10 posto, a javnim službenicima uskraćuju božićnice i regresi.


Prijedlogom izmjena Zakona o uskrati prava na uvećanje plaće po osnovi ostvarenih godina radnog staža produžuje se do 31. prosinca uskrata povećanja plaća za 4, 8 i 10 posto nakon ostvarenih 20, 30 i 35 godina radnog staža za zaposlene u državnim i javnim službama.

Vezani članci Očevid na Markovu trgu nakon pucnjave Nakon napada na policajce prostor Markova trga postaje štićeni prostor: Hoće li se moći na prosvjed i u crkvu? Izjava premijera Andreja Plenkovića Uži kabinet nastavlja brusiti nove mjere, hoće li se zatvoriti kafići? Premijer Plenković izbjegao novinarska pitanja

Na taj se način planira u ovoj godini u proračunu uštedjeti 300 milijuna kuna, što je obveza Hrvatske u okviru Europskog semestra i Programa mjera za korekciju prekomjernog proračunskog manjka, priopćeno je iz Vlade.

Saborska oporba: Vlada uporno ignorira državnu reviziju

Izmjenama Zakona o uskrati isplate pojedinih materijalnih prava zaposlenima u javnim službama uskraćuje se javnim službenicima isplata božićnica i regresa za 2015. godinu. Vlada je odlučila predložiti izmjene zakona jer o tome nije mogla postići dogovor sa sindikatima.

Time će se uštedjeti oko 350 milijuna kuna, a materijalna prava zaposlenih u javnim službama izjednačit će se s pravima zaposlenih u državnim službama, čiji su sindikati još 2013. u pregovorima s Vladom odustali od regresa i božićnica do 2016. godine. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook