Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dionice iz portfelja HFP-a

Vlada prenosi dionice nekoliko tvrtki na Fond branitelja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tržišna vrijednost dionica je veća od 45,6 milijuna kuna.

Hrvatska Vlada na današnjem je zatvorenom dijelu sjednice donijela Odluku o izuzimanju od prodaje dionica iz portfelja Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) radi prijenosa, bez naknade, Fondu hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji, sveukupne tržišne vrijednosti nešto veće od 45,6 milijuna kuna, priopćeno je iz Vlade. 'Radi se o dionicama Brodogradilišta Viktor Lenac, Erste&Steiermarkische bank, Jadranske banke, Karlovačke banke, Podravske banke, Privredne banke, Zagrebačke banke, Ericsson Nikole Tesle, Tiska i Varteksa, sveukupne nominalne vrijednosti 32.025.920 kuna, odnosno sveukupne tržišne vrijednosti dionica 45.609.722,14 kuna, na dan 30. ožujka 2010. godine', navodi se u priopćenju.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković: "U ponedjeljak nam sjeda 162 milijuna eura, a zatražit ćemo još 822 milijuna eura" Ilustracija od utorka Loše vijesti za vozače, poskupljuje gorivo: Ovo su nove cijene

Vlada je donijela i Odluku o prijenosu dijela dionica iz portfelja RH u portfelja Fonda hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji, a radi se o dionicama Erste&Steiermarkische Bank, Jadranske, Karlovačke, Privredne, Slatinske i Zagrebačke banke, te Kutjeva i Vjesnika. Odlukom o darovanju nekretnine 100 postotnom hrvatskom ratnom vojnom invalidu Domovinskog rata I. skupine, Vlada je Draganu Papcu u Vinkovcima darovala kuću s posebnom prilagodbom.

Vlada je danas donijela i dvije odluke kojima je prenijela dio prava i obveza iz Ugovora o koncesiji za crpljenje termalnih voda u Varaždinskim Toplicama sa sadašnjeg korisnika, Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice, na društvo Toplissa d.o.o., u količini do najviše 200 tisuća kubičnih metara godišnje za potrebe razvoja zdravstveno-rekreacijskog i športskog turizma.

Hrvatska i Malta sporazumom u borbu protiv trgovine drogama

Izmijenila je i dvije odluke vezane uz pokretanje postupaka sklapanja ugovora između Vlade RH i Vlade Republike Malte. Izmijenjena je tako Odluka o pokretanju postupka za sklapanje Ugovora između dviju vlada o kulturnoj, prosvjetnoj i znanstvenoj suradnji kojim dvije zemlje razvijaju i jačaju prijateljske odnose i suradnju te promiču uzajamno upoznavanje s dostignućima svake zemlje u područjima kulture, obrazovanja, znanosti i športa.

Izmijenjena je i Odluka o pokretanju postupka za sklapanje Sporazuma između dviju vlada o borbi protiv nezakonite trgovine opojnim drogama i psihotropnim tvarima, organiziranog kriminala i međunarodnog terorizma kojim će se unaprijediti odnosi između dviju država te ostvariti pretpostavke za stvaranje koordiniranog, zajedničkog pristupa u borbi protiv gore nabrojanih kažnjivih djela. Prethodno je prihvaćeno Izvješće o vođenim pregovorima za sklapanje Sporazuma između Vlade RH i Vlade Republike Malte o borbi protiv nezakonite trgovine opojnim drogama i psihotropnim tvarima, organiziranog kriminala i međunarodnog terorizma.

U priopćenju se navodi da je tekst Sporazuma u cijelosti usuglašen te je obostrano izražena želja stranaka da se što prije provede cjelokupni propisani pravni postupak ugovornih stranaka i da se što prije pristupi potpisivanju Sporazuma. Vlada je prihvatila pokroviteljstvo nad 5. konvencijom izvoznika i dodjelom nagrada 'Zlatni ključ', koja će se održati u Zagrebu od 10. do 12. svibnja, kao i pokroviteljstvo nad XIV. Nacionalnim savjetovanjem o gospodarstvu i poduzetništvu koje će se održati u Šibeniku od 20. do 22. svibnja. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene