Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon što je jučer u priopćenju Vlada istaknula da "oštro osuđuje postrojavanje pripadnika stranke A-HSP-a u Zagrebu", neslužbeno saznajemo da će se na idućoj sjednici Vlade poduzeti i daljnji koraci.


Postrojavanje pripadnika stranke A-HSP-a jučer u Zagrebu na Trgu bana Jelačića, obilježeno ustaškim parolama i simbolima, kojem je prethodio marš gradom, potaknulo je, čini se, i konkretnu reakciju Vlade. 

Vezani članci Sjednica Vlade (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL) - 2 Plenković: "Sutra očekujemo rezultate o štrajku i onda ćemo vidjeti koje korake poduzeti dalje" Blaženka Divjak (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL) Ministrica Blaženka Divjak o ostavci: "Ja nisam dezerter, na ovo sam upozoravala prije nekoliko mjeseci"

Nakon što je jučer u priopćenju Vlada istaknula da "oštro osuđuje postrojavanje pripadnika stranke A-HSP-a u Zagrebu, kojima se, promoviranjem ustaštva i nacizma, napadaju temeljne vrijednosti ustavnog poretka Republike Hrvatske", neslužbeno saznajemo da će se na idućoj sjednici Vlade poduzeti i daljnji koraci.

Naime, trebalo bi biti osnovano Povjerenstvo za suočavanje s prošlošću, a koje će navodno biti predstavljeno u četvrtak, na sjednici Vlade, kad bi se moglo znati i tko će mu biti na čelu te koji će mu biti članovi. Što će točno povjerenstvo raditi, također bi tada trebalo biti pojašnjeno.