Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon što je jučer u priopćenju Vlada istaknula da "oštro osuđuje postrojavanje pripadnika stranke A-HSP-a u Zagrebu", neslužbeno saznajemo da će se na idućoj sjednici Vlade poduzeti i daljnji koraci.


Postrojavanje pripadnika stranke A-HSP-a jučer u Zagrebu na Trgu bana Jelačića, obilježeno ustaškim parolama i simbolima, kojem je prethodio marš gradom, potaknulo je, čini se, i konkretnu reakciju Vlade. 

Vezani članci Milan Bandić (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Bandić zaprijetio Vladi: "Moji zastupnici neće dizati ruke u Saboru ako se ne povećaju plaće prosvjetarima" Andrej Plenković (Foto: Marin Tironi/PIXSELL) Vlada odgovorila sindikatima: "Ponudili smo najviše što je trenutno moguće"

Nakon što je jučer u priopćenju Vlada istaknula da "oštro osuđuje postrojavanje pripadnika stranke A-HSP-a u Zagrebu, kojima se, promoviranjem ustaštva i nacizma, napadaju temeljne vrijednosti ustavnog poretka Republike Hrvatske", neslužbeno saznajemo da će se na idućoj sjednici Vlade poduzeti i daljnji koraci.

Naime, trebalo bi biti osnovano Povjerenstvo za suočavanje s prošlošću, a koje će navodno biti predstavljeno u četvrtak, na sjednici Vlade, kad bi se moglo znati i tko će mu biti na čelu te koji će mu biti članovi. Što će točno povjerenstvo raditi, također bi tada trebalo biti pojašnjeno.