Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

'Povećanje cijene struje i plina su dvije posljednje nepopularne odluke ove Vlade', kazao je Radimir Čačić.


Kako je jučer i najavio prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić Vlada je danas donijela odluku o poskupljenju struje i plina.

Vezani članci Režije, ilustracija Novi udar na džepove građana: Zbog rasta obnovljivih izvora energije mogući zahtjevi za poskupljenjem struje Slika nije dostupna Hoćemo li komunalije plaćati po socijalnim kategorijama?

No, iako je u odluci koju je Vlada pripremila prije sjednice pisalo kako će cijena kubika plina porasti s 1,70 na 2,20 kuna, a struja za građanstvo za 16,96 posto te za poduzetnike 15,55 posto, Vlada je na sjednici donijela drugačiju odluku.

'Ima loših vijesti, ali to je realnost. Nije dobro, ali tu vijest treba reći', kazao je premijer Zoran Milanović.

Tako će građani od 1. svibnja električnu energiju plaćati čak 20 posto više, što će prosječan račun, kažu u Vladi, uvećati za 40-ak kuna. Cijena kubika plina porast će za 22 posto za građanstvo, što bi prema Vladinu izračunu račune uvećalo za oko 33 kune, a cijena plina za industriju se smanjuje za 6,75 posto. Vlada će danas odobriti izmjene cijena plina, a koliko će točno plin poskupjeti ovisi od grada do grada, tj. od distributera do distributera.

'Povećanje cijene struje i plina su dvije posljednje nepopularne odluke ove Vlade', kazao je prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.