Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vlada je priopćila kako su na telefonskoj sjednici održanoj u srijedu, svi glasovali za donošenje odluke kojom se s popisa tvrtki od strateškog interesa brišu pojedine tvrtke.


'Svi članovi Vlade sudjelovali su na telefonskoj sjednici i svi su glasali za donošenje odluke kojom se s popisa trgovačkih društava i drugih pravnih osoba od strateškog i posebnog interesa za Republiku Hrvatsku brišu tvrtke na način na koji je to navedeno u jučerašnjoj odluci Vlade', odgovorili su iz Vlade na upit Nove TV.

Vezani članci Andrej Plenković (Foto: Marin Tironi/PIXSELL) Vlada će za izačun koeficijenata složenosti poslova angažirati strane konzultante Sindikat hrvatskih ucitelja i Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim skolama (Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL) Sindikati odbrusili Vladi: Ovo je vaša ponuda, pogledajte sami - ispunjavate li zahtjeve prosvjetara?

Objašnjavaju kako su na telefonskoj sjednici sudjelovali svi ministri. To znači da su za tu odluku glasovali i ministri iz reda Mosta kao i sam predsjednik Mosta i potpredsjednik Vlade Božo Petrov, unatoč tome što iz redova Mosta dolaze prozivke na račun privatizacije. To pokazuje da ni u samom Mostu nisu suglasni oko velikih pitanja.

Ova odluka Vlade izazvala je danas niz reakcija, a o cijeloj se situaciji razgovaralo i u Saboru. Odluka je korak ka prodaji velikih hrvatskih tvrtki ACI, Croatia Airlines, Luka Rijeka, Croatia Banka, Petrokemija iz Kutine, Končar elektroindustrija, Podravka i Croatia osiguranje. Prema riječima Milanke Opačić te su tvrtke već prodane prije 15-20 dana.

A danas je u Saboru Miro Bulj iz Mosta prozvao i lijeve i desne zastupnike koji su i prije bili zastupnici Sabora da su mogli braniti nacionalne interese te u znak prosvjeda pozvao zastupnike da izađu iz sabornice, što su i učinili zastupnici Mosta, političke opcije koja je u srijedu u Vladi odobrila navedenu odluku.