Vlada na današnjoj sjednici raspravlja o prijedlogu Zakona o podacima i informacijama u zdravstvu, prijedlogu Zakona o provedbi Uredbe Europskog parlamenta i Vijeću o kliničkim ispitivanjima lijekova za primjenu kod ljudi te o stavljanju izvan snage Direktive 2001/20/EZ (EU).

Galerija Sjednica Vlade/Ilustracija (Foto: Slavko Midzor/PIXSELL) Sjednica Vlade (Foto: Dnevnik.hr) Sjednica Vlade (Foto: Dnevnik.hr) +1 Sjednica Vlade (Foto: Dnevnik.hr)

Na dnevnom redu je i Izvješće o korištenju Europskih strukturnih i investicijskih fondova i pretpristupnih programa pomoći Europske unije za razdoblje od 1. siječnja do 30. lipnja 2017. godine te izvješće o financiranju projekata i programa organizacija civilnoga društva iz javnih izvora u 2016. godini.

Vezani članci Gordan Jandroković Jandroković otkrio javnosti tko je AP: "Vjerojatno je riječ o premijeru, ali isto je tako bitno u kojem se kontekstu spominje" Preduge liste čekanja na zdravstvene preglede: Ilustracija - 3 Put do pregleda duži od 760 dana: Pacijenti se zbog teškoća javljaju udrugama diljem Hrvatske

Uoči sjednice ministri su na odijela stavili prigodne značke povodom obilježavanja Međunarodnog dana nestalih osoba. Značke je ministrima podijelio ministar branitelja Tomo Medved.

Tijek sjednice pratite u nastavku:

10:30 Vlada je prihvatila prijedlog izmjena Pomorskog zakonika, kojim će se, kako se očekuje, ojačati konkurentnost hrvatskog brodarstva i osnažiti položaj pomoraca na domaćem i stranom tržištu smanjiti administrativne barijere i otvoriti put potpunoj digitalizaciji u pomorskom sektoru.

Predstavljajući taj prijedlog i napominjući kako je to drugi od reformskih zakona u sektoru pomorstva, a nakon zakona o lučkim kapetanijama, ministar mora, pomorstva i infrastrukture Oleg Butković istaknuo je i da će to pridonijeti "atraktivnosti hrvatske zastave za upis stranih plovnih objekata, naročito velikih jahti".

"Time će se i uskladiti nacionalno pomorsko zakonodavstvo s novim EU rješenjima i onima iz međunarodnih ugovora, kojih je RH stranka", kazao je Butković.

10:23 Osvrnuo se i na krizu u Uljaniku te poručio kako je na sastanku sa sindikatima i radnicima dogovoren maksimalan angažman Vlade kako bi se osigurale plaće.

"Šaljemo poruku radnicima Uljanika da će dobiti plaće i za srpanj i za kolovoz. Važno je da u sljedećim tjednima vidimo kako nastaviti s održivom brodogradnjom", rekao je premijer i najavio sjednicu Vlade u Puli 13. rujna.

10:22 Komentirao je i rast BDP-a u drugom kvartalu

"Taj rast je snažniji od prosječnog rasta u EU. Možemo biti zadovoljni jer je ovo već 16. tromjesečje kako BDP raste", kazao je premijer.

10:20 Premijer Plenković u uvodnom obraćanju istaknuo je kako je Hrvatska napravila puno po pitanju rješavanju pitanja nestalih osoba, ali je pred Vladom još puno posla.

"Napravili smo puno da se pronađu nestali, no još uvijek ostaje proces traženja za 1508 osoba nestalih tijekom DR. Ministarstvo i sve druge službe nastavit će raditi na rješavanju ovoga problema koji je ključan i najvažniji za obitelji nestalih osoba", kazao je premijer.

Osvrnuo se i na obilježavanje Kornatske tragedije te uputio izraze sućuti obiteljima stradalih vatrogasaca. 

"Predstoji dovršiti razvjetljavanje svih okolnosti koje su dovele do ove velike tragedije i ovakvog požara sa smrtnim posljedicama", poručio je Plenković.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju