Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sjednica Vlade

Milanović: 'Ovaj naš potez ostat će zapisan zlatnim slovima'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada je raspravljala o prijedlogu Programa poticanja poduzetništva i obrta za 2015. Poduzetnički impuls.

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić predstavio je izmjene Zakona o policiji. Tvrdi kako će te izmjene doprinijeti učinkovitijoj zaštiti osoba koje smatraju da su im povrijeđena ljudska prava i slobode.

Pročitajte i ovo Glasačka kutija Nova odluka Vlade Ova četiri mjesta u lipnju idu na prijevremene izbore Parlamentarni izbori 2024. Iz minute u minutu Grmoja potvrdio plan oporbe u Saboru, SDP-ovac otkrio koga nisu zvali: "S njima nismo očekivali formirati većinu"

Ministar Gordan Maras predstavio je prijedlog Programa poticanja poduzetništva i obrta za 2015. Poduzetnički impuls vrijednog gotovo 4,4 milijarde kuna. Ove 4,4 milijarde kuna predstavljaju povećanje od gotovo 350 posto u odnosu na prošlu godinu. 'Jasna je poruka poduzetnicima da je benefit ulaska u Europsku uniju i u ovom segmentu vrlo izražen', rekao je ministar Maras. Iznos najveće potpore je 15 milijuna kuna, a najmanje 10.000 kuna. Poduzetnički impuls usmjeren je prema malim i srednjim tvrtkama koje poslovanje temelje na znanju, inovacijama i novim tehnologijama.

Ministrica socijale, Milanka Opačić, odgovorila je na izvješće pučke pravobraniteljice o ljudskim pravima u kontekstu katastrofe uzrokovane poplavom u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

'Prigovara se kvaliteti smještaja u kontejnerima, ali oni su opremljeni svime što se na tržište može naći za opremanje kontejnera', rekla je Opačić i dodala kako su obitelji same htjele biti u kontejnerima te da se onima s djecom nudili smještaj u hostelu Borovo naselje, no oni su to odbili. Dodala je i kako za humanitarnu pomoć koja je išla preko Crvenog križa Vlada ne može biti odgovorna.

Vjeruje kako je većina kuća biti dovršena do ljeta ove godine te naglasila kako su u vrlo kratkom roku od poplave obnovljene sve škole kako bi se djeci osigurali uvjeti za obrazovanje. Opačić je ustvrdila i kako su se sva ministarstva dobro snašla u toj situaciji.

'Obnavljali smo privatnu imovinu'

'Mi smo nakon poplava napravili presedan, obnavljali smo privatnu imovinu', rekao je premijer Milanović obrazloživši to humanošću, ali i odgovornošću države za pucanje nasipa. 'Ovaj naš potez ostat će zapisan zlatnim slovima. Možda ne u povijesti svijeta, ali u povijesti ove vlade', rekao je premijer.

'Gospodarski program je pitanje nacionalne sigurnosti, o tome odlučuju Hrvati'

Pred Vladom su, uz ostalo, i odluke o davanju suglasnosti Hrvatskim cestama (HC) i Hrvatskim autocestama (HAC) na njihove planove građenja i održavanja državnih cesta odnosno autocesta za 2015., nacrt prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policiji, nacrt konačnog prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Nacionalnom preventivnom mehanizmu za sprečavanje mučenja i drugih okrutnih, neljudskih ili ponižavajućih postupaka ili kažnjavanja.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene