Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Usklađivanje s realnim okolnostima

Vlada ne traži smanjenje minimalne plaće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vladin Ured za odnose s javnošću opovrgnuo je navode pojedinih medija, koji su nakon jučerašnje sjednice Gospodarsko-socijalnog vijeća i tiskovne konferencije, prenoseći izjave potpredsjednice Vlade RH i dopredsjednice GSV-a Jadranke Kosor naveli, uz ostalog, da 'Vlada traži smanjenje minimalne plaće'.

U priopćenju Vladinog Ureda za odnose s javnošću ističe se kako navodi pojedinih medija nisu točni te da 'Vlada ne traži smanjenje minimalne plaće'.

Pročitajte i ovo Ilustracija 1,63 milijarde eura Počela je isplata novih plaća za zaposlene u javnoj upravi: Objavljeno i koliko su veće ZET auobusi Novo povećanje Radnicima u Zagrebačkom holdingu i ZET-u rastu plaće, a mijenjat će se i koeficijetni za vozače

Nije točno da Vlada traži smanjenje minimalne plaće iz razloga što je potpredsjednica Vlade RH i dopredsjednica GSV-a Jadranka Kosor u svojoj izjavi izrekom prenijela tekst sadržan u prijedlogu Smjernica za vođenje usklađene politike plaća i cijena, a koji glasi: 'Predlaže se da se odredbe Zakona o minimalnoj plaći usklade s realnim okolnostima', stoji u priopćenju.

'Slijedom navedenoga razvidno je da Vlada RH ne predlaže smanjenje minimalne plaće već upućuje na potrebu daljnjeg dijaloga između Hrvatske udruge poslodavaca i sindikalnih središnjica kako bi se u okviru cjelovite problematike plaća i cijena razmotrilo i pitanje minimalne plaće, odnosno njenog usklađivanja za razdoblje od 1. lipnja 2009. g. do 31. svibnja 2010. g., te za svako daljnje jednogodišnje razdoblje, a kako je i utvrđeno člankom 4. Zakona o minimalnoj plaći', ističe se u priopćenju Vladinog Ureda za odnose s javnošću.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene