Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izmjene zakona

Vlada napokon staje na kraj divljacima na cestama?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Divljaci na cestama mogli bi trajno ostati bez vozačke dozvole. Nakon što je mladić sa 73 registrirana prometna prekršaja u smrt odvezao majku, dvije sestre i sebe, pitali smo ministra unutarnjih poslova hoće li promijeniti zakon i onemogućiti sličnima dobivanje vozačke dozvole.

Da divljanje na cestama djelomično štiti i zakon konačno su shvatili i u MUP-u. Iako ministar izbjegava novinare i ne voli davati izjave, a njegovi su suradnici prvo tvrdili da je izvan zemlje, Tomislav Karamarko se ipak pojavio na sjednici Vlade, gdje nije mogao izbjeći pitanje je li normalno da netko sa 73 prometna prekršaja i dalje ima vozačku. 'Ne znam, mislim da nije normalno. Svakako, razgovarat ćemo na stručnoj razini, u ministarstvu i moguće je da će uskoro doći do nekakvih inicijativa', kazao je Karamarko.

Pročitajte i ovo Autocesta - 2 Troškovi su znatno smanjeni Otvoren novi izlaz autoceste A1: Trebao bi rasteretiti lokalne ceste od kamionskog prometa Gužva na zagrebačkoj obilaznici - 1 ogromna gužva FOTO Kilometarska kolona na zagrebačkoj obilaznici: "Ovo je užas, stojimo. Od Prečkog mi je trebalo čak 50 minuta"

Odvjetnik Mario Klokočovnik već godinama se bavi prometnim slučajevima. Tvrdi, nije toliko problem u zakonu koliko u njegovoj primjeni. 'Izuzetna, po meni najveća odgovornost i etička i profesionalna i ljudska je na sucima koji donose takove odluke. Njihova odgovornost je tu apsolutno najvažnija', smatra odvjetnik.

A i prije suda - lanac odgovornih poprilično je dug. U nedavnom slučaju 31-godišnji mladić imao je 73 prometna prekršaja, 36 teških. Izazvao je tri prometne nesreće i čak četiri puta je bio uzatvoru. Vozio je u pijanom stanju i bez vozačke dozvole. Unatoč katastrofalnom dosjeu, prije 10 dana dobio je vozačku dozvolu, što se pokazalo kobnim. Jureći gradom - izgubio je kontrolu nad vozilom. Sebe, majku i dvije sestre odveo je ravno u smrt. 'Konkretni zakon o sigurnosti prometa na cestama mogu implementirati odgovarajuće odredbe koje zapriječavaju mogučnost izdavanja vozačkih dozvola', smatra Klokočovnik jer mladića koji iza sebe imaju desetke prijava, a pijani jure gradom i usmrte nevine ljude - previše je. Trajno oduzimanje vozačke dozvole - za sve divljake na cestama, očito je jedino rješenje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene