Vlada je u nedjelju najoštrije osudila "skandaloznu provokaciju i govor mržnje skupine navijača u Borovu Selu kraj Vukovara" poručivši da će se uvijek najsnažnije suprotstaviti i jasno osuditi širenje mržnje prema svim sugrađanima i istaknuvši da je policija odmah reagirala.


"Za to nema i ne može biti opravdanja, osobito ne na današnji dan kada se s pijetetom prisjećamo žrtve 12 hrvatskih redarstvenika, mučki ubijenih prije 30 godina u Borovu Selu", stoji u priopćenju Vlade u povodu jutrošnjeg događaja u Borovu Selu.

Vezani članci Ivan Čorkalo Jesu li navijači na Trgu bana Jelačića kršili mjere? "Prvih par redova je bilo diskutabilno, ostalo sve pod kontrolom" Incident na Zagrebačkoj aveniji - 3 Obrat u incidentu s prometnom redarkom: "Lagala je, nisam je ni taknuo... Tužit ću je"

U hrvatskom društvu nema mjesta za ovakvo divljaštvo i netrpeljivost prema pripadnicima srpske nacionalne manjine, koja usto danas slavi Uskrs, ili bilo koje druge manjine, napominju iz Vlade.

"Tome ćemo se uvijek najsnažnije suprotstaviti i jasno osuditi širenje mržnje prema svim našim sugrađanima. Hrvatska policija odmah je reagirala i provodi istraživanje kako bi svi odgovorni bili primjereno sankcionirani", poručuju iz Vlade.

Jutros je u Borovu, nakon što su položili vijence na memorijalnom spomeniku 12 redarstvenika, dvadesetak mladića krenulo u koloni kroz mjesto te su izvikivali neprimjerene poruke među kojima i 'Ubij Srbina', a cijeli je incident objavljen na facebook stranici Općine.