Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kadrovska pitanja

Vlada na zatvorenoj sjednici donijela odluke...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada je na zatvorenom dijelu današnje sjednice usvojila stajalište za sastanak Vijeća za konkurentnost (unutarnje tržište, industrija, istraživanje i svemir) (COMPET), koje će se održati 26. svibnja, priopćeno je iz Vlade.

Kako je riječ o pregovaračkim pozicijama koje će Republika Hrvatska tek zastupati prema drugim državama članicama na sastancima Vijeća ministara EU, stajališta se prethodno ne objavljuju, a s obzirom na to da se tijekom pripreme sastanaka Vijeća EU dnevni redovi, zaključci i drugi dokumenti usuglašavaju u tjednu prije samoga sastanka, moguća je izmjena i dopuna stajališta država članica, pa i onih koje će zastupati RH, objašnjava se u priopćenju.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković se hvalio Rafaleima, najavio i što će biti iduća ulaganja u vojsku Ilustracija Na sjednici Vlada objavila nove cijene goriva

Vlada će sukladno Zakonu o suradnji Hrvatskoga sabora i Vlade Republike Hrvatske u europskim poslovima, na odgovarajući način i u odgovarajućim rokovima o stajalištima RH, kao i tijeku i rezultatima rasprave na razini EU, izvještavati Hrvatski sabor.

Vlada se Ustavnom sudu očitovala na Prijedlog za pokretanje postupka za ocjenu suglasnosti s Ustavom članka 81. stavaka 2. do 6. Zakona o upravljanju i raspolaganju imovinom u vlasništvu Republike Hrvatske. Vlada predlaže Ustavnom sudu da ne prihvati navedeni Prijedlog, a cjelovito očitovanje Vlade bit će objavljeno uz odluku Ustavnog suda.

Vlada šalje po 100.000 eura u BiH i Srbiju

Što se tiče kadrovskih pitanja, Gordan Maras razriješen je dužnosti predsjednika, a Dražen Pros člana Upravnog odbora Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije. Novim predsjednikom Upravnog odbora imenovan je Dražen Pros, zamjenikom predsjednika prof.dr.sc. Saša Zelenika, a članicama Dijana Bezjak i Kristina Ferara Blašković, kao predstavnici Ministarstva poduzetništva i obrta i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, sukladno odredbama Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o poticanju razvoja malog gospodarstva (NN, 56/2013).

Dr.sc. Mensura Dražić i doc.dr.sc. Jasna Mesarić razriješene su dužnosti članica Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje. Novim članicama imenovane su Vlasta Zmazek i prof.dr.sc. Vlatka Bilas, kao predstavnice osiguranih osoba Zavoda.
Ines Jelavić-Livaković i Irena Ivić razriješene su dužnosti članica, a Katarina Radatović Cvitanović i Mirela Hrovatin razriješene su dužnosti zamjenica članica Povjerenstva za rješavanje o žalbama.

Novim članicama imenovane su Tamara Ganoci Frisch i Mirela Hrovatin, a zamjenicima članica Igor Maroević te mr.sc. Zoran Čiča, prema Zakonu o zaštiti i očuvanju kulturnih dobara. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene