Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Vlada na telefonskoj sjednici odbila 47 od 48 podnesenih amandmana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska Vlada jutros je održala telefonsku sjednicu na kojoj se raspravljalo o amandmanima na prijedlog rebalansa državnog proračuna na koji je podneseno 48 amandmana, a Vlada je odbila njih 47, priopćeno je iz Vladina Ureda za odnose s javnošću.

Stav je Vlade da se svi amandmani osim amandmana Odbora za zakonodavstvo odbijaju jer suštinski ništa ne bi promijenili, navodi se u priopćenju.

Pročitajte i ovo Nove cijene goriva priopćenje vlade Vlada objavila nove cijene goriva Parlamentarni izbori 2024. Pregovori još traju Pregovori Plenkovića i Domovinskog pokreta u slijepoj ulici, HDZ žestoko po Milanoviću: "Komično je pratiti kako se koprca"

O prijedlogu rebalansa državnog proračuna, na koji je podneseno 48 zastupničkih amandmana, ukupno "teških" 1,2 milijarde kuna, u Hrvatskom saboru glasovat će se danas prijepodne.

Prijedlogom rebalansa proračuna povećavaju se proračunski prihodi za 2,5 milijarde kuna i rashodi za 2,8 milijarde, a tom će izmjenom najviše novca, 1,4 milijardi kuna, dobiti zdravstvo, dok je 600 milijuna kuna namijenjeno ublažavanju posljedica poskupljenja.

Predloženom izmjenom, prihodi će porasti s planiranih 115,9 milijardi kuna na 118,4 milijardi, a rashodi s planiranih 118,4 na 121,2 milijardu kuna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene