Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatska Vlada jutros je održala telefonsku sjednicu na kojoj se raspravljalo o amandmanima na prijedlog rebalansa državnog proračuna na koji je podneseno 48 amandmana, a Vlada je odbila njih 47, priopćeno je iz Vladina Ureda za odnose s javnošću.


Stav je Vlade da se svi amandmani osim amandmana Odbora za zakonodavstvo odbijaju jer suštinski ništa ne bi promijenili, navodi se u priopćenju.

Vezani članci Sindikati i vlada nastavili pregovore o kolektivnom ugovoru Nastavljeni pregovori o kolektivnom ugovoru: "Očekujemo da na sljedećem sastanku sindikati izađu s konkretnijim zahtjevima" Lina Axelsson Kihlblom U Švedskoj prvi put transrodna osoba postala ministrica

O prijedlogu rebalansa državnog proračuna, na koji je podneseno 48 zastupničkih amandmana, ukupno "teških" 1,2 milijarde kuna, u Hrvatskom saboru glasovat će se danas prijepodne.

Prijedlogom rebalansa proračuna povećavaju se proračunski prihodi za 2,5 milijarde kuna i rashodi za 2,8 milijarde, a tom će izmjenom najviše novca, 1,4 milijardi kuna, dobiti zdravstvo, dok je 600 milijuna kuna namijenjeno ublažavanju posljedica poskupljenja.

Predloženom izmjenom, prihodi će porasti s planiranih 115,9 milijardi kuna na 118,4 milijardi, a rashodi s planiranih 118,4 na 121,2 milijardu kuna.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju