Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Riječ je o tvrtkama od HAC-a, HC-a, Autocesta Zagreb-Macelj i Rijeka-Zagreb, HŽ Infrastrukture i Putničkog prijevoza, Plovputa... Pred menadžere će se postaviti i zadaci ušteda.


Čelnicima javnih poduzeća država će uskoro postaviti nove konkretne zadatke ušteda u ovoj godini, piše Poslovni dnevnik.

Vezani članci Sindikati i vlada nastavili pregovore o kolektivnom ugovoru Nastavljeni pregovori o kolektivnom ugovoru: "Očekujemo da na sljedećem sastanku sindikati izađu s konkretnijim zahtjevima" Lina Axelsson Kihlblom U Švedskoj prvi put transrodna osoba postala ministrica

U Planu upravljanja državnom imovinom za 2014., koji bi s pola godine kašnjenja uskoro trebao biti usvojen na Vladi, za 27 trgovačkih društava i pravnih osoba na toj listi postavljeno je devet ciljeva upravljanja kojima se dovodi u red materijalne troškove tvrtki.

Riječ je o tvrtkama od HAC-a, HC-a, Autocesta Zagreb-Macelj i Rijeka-Zagreb, HŽ Infrastrukture i Putničkog prijevoza, Plovputa, Bina Istre do HEP-a, Janafa, Plinacroa, Hrvatskih šuma, voda, Lutrije, kao i Hrvatskoj banci za obnovu i razvoj, DAB-u, Financijskoj agenciji i Centru za restrukturiranje i prodaju (CERP).

Izvješće MMF-a: Nema oporavka hrvatskog gospodarstva

Ukupni bi se iznosi troškova plaća u tim javnim sustavima u kojima je zaposleno gotovo 40 tisuća radnika, morali smanjiti za oko 2 posto u usporedbi s prethodnom godinom.

Dužnosničke, odnosno menadžerske plaće morat će se srezati za 6 posto.(Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju