Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon medijskog pritiska

Vlada ispunila obećanje: Vodovod dolazi u Podgorač!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tek kada je suša dobila i zavidan medijski prostor, Vlada je mještanima Podgorača obećala vodovod i to u roku od 15 dana. Taj rok istječe ovoga vikenda.

Bageri u Podgoraču neumorno kopaju. Radi se u dvije smjene. Predah samo za vikend. 'Radovi na izgradnji magistralnog cjevovoda su u tijeku i mogu reći da tvrtka koja radi, radi danonoćno i do 22 sata navečer', rekao je načelnik općine Podgorač Goran Đanić. Magistralni cjevovod prošao je kroz pola sela. Mještani zadovoljno promatraju što se događa u Podgoraču.

Pročitajte i ovo Loša voda - 3 Nije za piće ni za kupanje Uredno im stižu računi za vodu punu blata i mulja: Komunalno tri godine ne rješava problem, a direktor dao otkaz Ilustracija rezultati ispitivanja Zamućen je izvor rijeke u Dalmaciji: "Prokuhavajte vodu za piće"

'Nakon one afere s vodom ide brže', kažu mještani. 'Bit će voda za kratko vrijeme. Hoće, hoće. Vjerujem u to 100 posto. Ja sam već uplatio prije pet godina za vodu i kanalizaciju, ali čekamo i čekamo i dočekat ćemo', rekao je jedan mještanin. Ima i onih koji ne vjeruju dok ne vide vodu u svojoj kući i kažu da će reći da je to to kad voda poteče.

'Sve se posušilo jer nema vode'

Zvuči apsurdno, no, suša je mještanima Podgorača donijela vodu. 'Mogu reći da će do Nove godine stanovnici naselja Podgorača i Razbojišta imati vodu. Naravno da je to moglo i ranije, ali bitno je da to ide ovim tokom', rekao je Đanić. U Podgoraču već sada kuju planove kako će vodu dovesti i do preostalih pet sela. Nema smisla čekati novu sušu...

'Sve se posušilo zbog toga što vode nema. Nema vode, ne možete zalijevati, ne može ni napredovati', rekla je jedna mještanka. Vodovodna mreža preduvjet je za napredak i ostanak stanovništva na selu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene