Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Danas odluka

Vlada ipak prodaje Brodotrogir Končaru?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada će na današnoj sjednici donijeti niz odluka među kojima i onu o prodaji Brodotrogira Danku Končaru.

Vlada će na današnjoj sjednici razmatrati prijedlog odluke o prihvaćanju ponude zagrebačke tvrtke Kermas energija d.o.o., u vlasništvu Danka Končara, za kupnju 1.177.014 dionica Brodotrogira, pod posebnim uvjetima.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sasuo paljbu po svima Plenković: "Milanović više kao predsjednik ne postoji! On to jako dobro zna. Trebao bi podnijeti ostavku" Slika nije dostupna Vlada odlučila o prodaji Brodotrogir ipak Danku Končaru

>> Danko Končar ipak nije 'nesposoban i neozbiljan partner'?

Očekuje se kako će Vlada prihvatiti Končarovu ponudu, jer je zadovoljna jamstvima, a i u Brodotrogiru bi se i dalje gradili brodovi. 

Na sjednici će se razmatrati i prijedlog zaključka o prestanku isplate dodatka na plaću koju su neki sindikati godinama dobijali, a trebali bi biti imenovani i predstavnici Vlade u Arbitražnom vijeću za provođenje arbitraže o Prijedlogu izmjena i dopuna Temeljnog kolektivnog ugovora za službenike i namještenike u javnim službama.

Na dnevnom redu će se naći i Zakon o registru pedofila. Hrvatska ipak neće dobiti rigorozan zakon kakav ima SAD niti će naš registar pedofila biti javan. Pravo na pristup evidenciji će imati uzak broj ljudi iz Ministarstva pravosuđa, Državnog odvjetništva i Ministarstva unutarnjih poslova.

Vlada će na današnjoj sjednici izmijeniti i Zakon o potrošačkom kreditiranju i tima stati na kraj poslovima s kreditima ispod 1.500 kuna koje nitko ne kontrolira jer su oni koji nude novac koristili odredbu po kojoj pozajmica do 1.500 kuna ne potpada pod odredbe Zakona i razvili posao s instant kreditima na kojima su ubirali i 30-postotne kamate.

Nakon sjednice Vlade ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić dat će izjave novinarima o mogućnostima izgradnje Pelješkog mosta uz sufinanciranje od strane EU. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene