Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Refundiranje dijela troškova

Vlada Crkvi odobrila isplatu 7,78 milijuna kuna za Papin posjet

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada Republike Hrvatske na današnjoj zatvorenoj sjednici odobrila je da se na Hrvatskoj biskupskoj konferenciji isplati 7.782.254,60 kuna.

Vlada je odluku o isplati donijela u jeku spora s Vatikanom oko sporazuma kojim se porečko-pulska biskupija obvezuje  samostan Dajla i pripadajuće zemljište uz more prepustiti talijanskim benediktincima, iako su oni već obeštećeni Osimskim sporazumom.

Pročitajte i ovo Damir Habijan fascinantno mu je Habijan poručio oporbi: "Priznajte da ste izgubili" Konstituiranje Sabora - 1 utrka s vremenom Ovo su rokovi za sastavljanje saborske većine: Što ako ne uspije izglasavanje predsjednika Sabora?

Na teret proračunske zalihe tako će se Hrvatskoj biskupskoj konferenciji, za refundiranje dijela troškova posjeta Svetog Oca Benedikta XVI. Republici Hrvatskoj, isplatiti 7.782.254,60 kuna.

Kardinal Josip Bozanić je uoči posjeta pape Benedicta XVI. kazao kako će posjet Svetog Oca Hrvatsku stajati između 12 i 14 milijuna kuna te da će pola troškova snositi država, a pola Crkva.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene