Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Češljanje stanja u ministarstvima

Vlada će za 'Clean Start' izdvojiti 3,8 milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada planira za provedbu projekta pregleda financijskog i operativnog stanja zatečenog u 22 ministarstva, državna zavoda i javna poduzeća potrošiti 3,875 milijuna kuna, rečeno je na današnjoj sjednici Vlade.

Radi se o projektu koji je 'u narodu poznat kao 'Clean start'', rekao je premijer Zoran Milanović, a za pronalaženje kvalitetnih revizorskih i konzultantskih kuća koje će provesti taj projekt zadužen je Državni ured za središnju javnu nabavu.

Projekt je prihvaćen na sjednici održanoj 19. siječnja s namjerom da se 'pročešlja' stanje u ministarstvima financija, gospodarstva, rada i mirovinskog sustava, zdravlja, socijalne politike i mladih, poljoprivrede, pomorstva, prometa i infrastrukture, znanosti, obrazovanja i sporta, te uprave.

Također se želi utvrditi zatečena situacija u Državnom uredu za upravljanje državnom imovinom, Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Hrvatskom centru za razminiranje, zavodima za mirovinsko osiguranje, zdravstveno osiguranje i zapošljavanje, te HEP-u, Hrvatskim vodama, Hrvatskim šumama, HŽ-u, HAC-u, HC-u i HRT-u.

Vlada je predložila Hrvatskom saboru da ne prihvati prijedlog Hrvatskih laburista o donošenju zakona o javnoj uporabi hrvatskog jezika.

Kako je obrazložio ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović, Vlada smatra da je briga o uporabi hrvatskog jezika stalna potreba, koja zahtijeva sustavan i trajan proces koji se pak ne može osigurati jednim zakonom.

Efikasniji način bila bi odgovorna briga za hrvatski jezik u svakoj djelatnosti zasebno, što znači da se uporaba hrvatskog jezika i latiničnog pisma osigurava dosljednom primjenom Ustava i postojećih zakona, rekao je Jovanović. (Hina)
 

Pročitajte i ovo Zoran Milanović i Andrej Plenković Društvene mreže se užarile Hrvati o odluci koja je snažno odjeknula: "To se trebalo riješiti prije izbora. Sad je kasno" Zoran Milanović - 6 Anketa Dnevnika Nove TV Što mislite o odluci Ustavnog suda? Pogledajte kako ste glasali

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene