Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"jako je sposobna"

Dubravka Šuica odlazi u Bruxelles? Vlada bi je trebala predložiti za novu članicu Europske komisije

Zastupnica u EP Dubravka Šuica (Foto: Dnevnik.hr)
Zastupnica u EP Dubravka Šuica (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Zastupnica u EP Dubravka Šuica (Foto: Dnevnik.hr) Zastupnica u EP Dubravka Šuica (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Dubravka Šuica (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/2 >>
Samo bi pravo čudo moglo omesti Dubravku Šuicu da ne postane nova članica Europske komisije. Vlada bi je u četvrtak trebala predložiti, potom će proći i saborsku proceduru saslušavanja, a onda put Bruxellesa.

Koji bi resor Dubravka Šuica trebala dobiti još nije poznato.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nova ideja Dijelimo Šengen, euro, Erasmus i zajedničko tržište: Europska komisija želi uvesti i europsku diplomu Proizvodnja streljiva Povećanje proizvodnje streljiva Europska komisija usmjerila milijarde eura za jačanje zajedničke europske obrane

Novoizabrani europarlamentarac i Šuičin stranački kolega kaže - ne želi špekulirati. No, svoju kolegicu drži dobrom kandidatkinjom.

"Ona je istaknuta članica naše stranke i nedavno je izabrana za potpredsjednicu kluba zastupnika EPP-a s najvećem brojem glasova, što je na neki način priznanje i njoj", kaže Tomislav Sokol, zastupnik u europskom parlamentu (HDZ-EPP).

"Ja mislim da bi to bilo super jer je ona jako sposobna, zna sustav, ima dobre veze i zna kako sve funkcionira", smatra Ruža Tomašić.

Dubravka Šuica osam je godina vodila Grad Dubrovnik. Uvijek je bila rame uz rame sa predsjednicima stranaka, sadašnjim i bivšim premijerima. Zadnjih 6 godina sjedi u EU parlamentu.

"Za Hrvatsku bi bilo super kad bi dobila resor regionalnog razvoja, to bi bilo fantastično!", smatra Tomašić.

Mnogi priželjkuju upravo to mjesto. Naime, iz tog odbora Hrvatska je privukla dvije trećine od 12 milijardi europskog novca. Poput onog za kapitalne infrastrukturne projekte - Pelješki most, ali i zagrebački rotor.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene