Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suđenje Rončeviću

Vještakinja: Kamioni su preplaćeni za 10,2 milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na suđenju Rončeviću svjedočila je knjigovodstvena vještakinja koja tvrdi da su MAN-ovi kamioni bili povoljniji.

U nastavku suđenja bivšem ministru Berislavu Rončeviću svjedočila je vještakinja Smiljana Josipović koja je stručnjak za knjigovodstvo. Vještakinja ke kazala kako je financijsko vještačenje pokazalo da MAN-ova ponuda za kamione bila povoljnija za 10,2 milijuna kuna. Obrana je tome prigovorila napomenuvši da nije vještačena dodatna oprema prije nego je napravljeno financijsko vještačenje te da bi tako MAN-ovi kamioni bili skuplji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Afera 'kamioni' Suđenje Rončeviću nastavlja se nakon gotovo tromjesečne stanke Slika nije dostupna Svjedočenje Ojdane Žužul Rončević odluku o kamionima donio s Bačićem

Odvjetnici Rončevića i Bačića su u nastavku zatražili da se iz spisa ukloni tehničko vještačenje, ali je sutkinja lopticu prebacila na Vrhovni sud koji će morati donijeti odluku o zakonitosti ovog vještačenja.

Rončević je nakon posljednje rasprave izjavio da je trošak nabave 39 MORH-ovih kamiona s PDV-om manji od isplaćenog mita u predmetu koji je prošli tjedan zasuo hrvatsku javnost, to jest u aferi nabavke vatrogasnih vozila. 'Tu je odgovor zašto je napuhan ovaj predmet jer očito je trebalo zamagliti nekakav veći posao', kazao je tada.

Tvrdi da je iskaz generala Joze Miličevića formulirao SDP-ov saborski zastupnik Nenad Stazić prije iskaza pred saborskim povjerenstvom za kamione i da je Miličević povjerenstvu govorio neistinu pa je to morao ponoviti pred sudom jer bi se izložio kaznenom progonu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene