Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Vjera Solar: 'Svi znaju tko je ubio moje dijete'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ljubica Solar, djevojka srpske nacionalnosti, ubijena je prije 17 godina u svom stanu snajperskim metkom. Ubojica do danas nije pronađen, a Vjera Solar, Ljubičina majka, tvrdi da se slučaj sve ove godine zataškava.

Državno odvjetništvo odbilo je zahtjev za podizanjem kaznenih prijava u slučaju Solar, a Općinski sud ovih je dana odbio i zahtjev za naknadom štete. 

Pročitajte i ovo Tsyren-Dorzhi Tsyrenzhapov Putin ga pomilovao Monstrum koji je žrtvinu odrubljenu glavu bacio kroz prozor zgrade pomilovan da bi se borio u Ukrajini, na slobodi je ponovno napao Ilustracija što se dogodilo? Ubojica mladog Splićanina na hitnu dovezen s ozljedama glave i čeljusti: Prebacili ga u drugi zatvor

Ljubica je imala 19 godina kad je ubijena. njezina majka od 1991. pokušava ubojicu 'strpati iza rešetaka'. No ruka pravde nikako da ga dostigne, a godine borbe ubile su joj vjeru u hrvatsko pravosuđe.

Kazneni progon pao je u vodu. Institucije su zaključile kako za njega nema osnove. Općinski sud jednako je obrazložio i tužbeni zahtjev za naknadom štete od 220 tisuća kuna, s još jednim dodatnim obrazloženjem - zastarom. 

No Vjera Solar tvrdi da je ime ubojice, navodno bivšeg pripadnika Vukova, dobro poznato svima u Sisku pa tako i na sudu.

'Zna se tko je ubio moju kćer, to i vrapci pjevaju u Sisku na grani', kaže Vjera.

Odvjetnica obitelji Solar očekuje da barem nepravomoćna presuda oko odštetnog zahtjeva neće postati pravomoćna.

'Očekujemo da će drugostupanjsko tijelo, odnosno Županijski sud pobijanu presudu ukinuti i vratiti na ponovno suđenje odnosno, još bolje, preinačiti na način da u cijelosti usvoji tužbeni zahtjev', kaže Bojana Tadić.

U suprotnom obitelj Solar morat će platiti više od 80 tisuća kuna sudskih troškova. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene