Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nepravomoćna presuda

Premlatio poduzetnika: Vjeki Slišku uvjetna kazna za premlaćivanje kod hotela Esplanade

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog premlaćivanja poduzetnika Hrvoja Petrača Vjeko Sliško osuđen je nepravomoćno na zatvorsku kaznu u trajanju od šest mjeseci s rokom kušnje od dvije godine.

Vjeko Sliško kažnjen je zatvorskom kaznom u trajanju od šest mjeseci s rokom kušnje od dvije godine za premlaćivanje poduzetnika Hrvoja Petrača prije dvije godine u Zagrebu. Uz to, mora platiti i troškove u iznosu od 2390 kuna za vještačenje i paušal od 2000 kuna te Petračevog odvjetnika, javlja Jutarnji list.

Pročitajte i ovo Ilustracija: Marko Prpic/PIXSELL Napad na Hrvoja petrača Vjeki Slišku određen jednomjesečni istražni zatvor Slika nije dostupna Napad na Petrača Dovršeno krim-istraživanje: Vjeko Sliško predan pritvorskom nadzorniku, na meti istražitelja i – Hrvoje Petrač

Tijekom suđenja je Sliško kazao da Petrača nije udario snažno i priznao da ga je udario više puta u glavu, ''i to isključivo otvorenom šakom''. ''Cilj mi je bio samo odbiti njegov napad'', kazao je.

Teretilo ga se i za prijetnju

Sliška se prvotno teretilo i za prijetnju, no nakon svjedočenja Hrvoja Petrača, koji je povukao prijedlog za progon, Općinsko državno odvjetništvo je odustalo od optužbe za to kazneno djelo.

''Parkirao sam vozilo na platou ispred hotela, gdje su me čekala dvojica prijatelja. Dok sam čekao da zaposlenik hotela preuzme ključeve te preparkira moj auto, čuo sam da je gospodin koji je parkirao ispod stepenica nešto prokomentirao. Nisam čuo što je rekao, pa sam se spustio do njega da ga pitam u čemu je problem. On me snažno udario šakom u glavu da mi se sve zacrnilo i umalo sam se srušio. Nakon što me udario i on je zajaukao i počeo padati, a ja sam ga udario nekoliko puta i zatim pobjegao. Godinama treniram boks i znam razliku kad nekoga udarite zatvorenom ili otvorenom šakom. Kad je šaka skroz stisnuta, udarac je puno jači nego kad je ona otvorena. Takav udarac zovemo 'mekanim udarcem''', iznio je u svojoj obrani Sliško i dodao da mu je žao što se sve to dogodilo.

Petrač je kazao kako se kobne večeri se slabo sjeća jer je zadobio potres mozga.

Sliško je sin Marka Sliška, ubijenog 2003. godine i nećak Vjeke Sliška, ubijenog 2001., a Hrvoje Petrač široj je javnosti poznat kao osuđenik za otmicu sina generala Vladimira Zagorca i krunski svjedok u tzv. Aferi dragulji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene