Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Očekuje promjenu zakona

Slučaj 'lex Perković': Reding hrvatskoj Vladi poslala novo pismo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Europska povjerenica za pravosuđe Viviane Reding hrvatskoj je Vladi zbog spornog zakona kojim se regulira primjena europskog uhidbenog naloga poslala novo pismo.

Povjerenica Europske komisije Viviane Reding izjavila je u srijedu da je poslala novo pismo hrvatskoj Vladi u kojem traži brzu promjenu zakona o primjeni europskog uhidbenog naloga.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Lex Perković' Reding: Još nema kompromisa s Hrvatskom Slika nije dostupna Tema dana Tko je odgovoran za uvođenje sankcija Hrvatskoj?

'Poslala sam danas novo pismo hrvatskoj Vladi i očekujem brzu i glatku promjenu toga zakona', rekla je Reding u Bruxellesu.

>> Milanović: Perković će morati izaći pred neko pravosudno tijelo

Ona je u srijedu poslijepodne održala predavanje o vladavini prava u briselskom Centru za europske političke studije u kojem je spomenula važnost pune primjene europskog uhidbenog naloga.

Hrvatska je krajem lipnja donijela zakon, kolokvijalno nazvan 'lex Perković' kojim primjenu europskog uhidbenog naloga ograničava na zločine počinjene poslije kolovoza 2002.

Reding je u pismu hrvatskom ministru pravosuđa Orsatu Miljeniću koncem srpnja napisala kako ono što je Hrvatska učinila 28. lipnja, usvajanjem amandmana na zakon o europskom uhidbenom nalogu, nije u skladu s europskim zakonodavstvom te da to treba ispraviti. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene