Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Visoko crkveno izaslanstvo iz Rima u Moslavini

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Kutini i okolici danas boravi otac Aurelijo Mozzeta, vrhovni poglavar katoličkoga crkvenog reda Bolničke braće iz Rima, kako bi doznao pojedinosti o zavičaju fra Ivana Bonifacija Pavletića, člana toga reda, koji je u 33. godini života 1897. na glasu svetosti preminuo u Rimu.

Prije godinu dana u Rimu je pokrenut postupak za njegovo proglašenje blaženim.

Pročitajte i ovo Papa Franjo završio u bolnici Otkazao obveze Papa se vratio iz bolnice: U posljednje vrijeme ima niz zdravstvenih problema Victor Manuel Fernandez Podigao prašinu Htio je pomoći: Vatikanski kardinal osim poljupca slikovito opisao i - muški i ženski orgazam

Pod geslom "Činimo sve koliko je do nas, a onda se smijemo uzdati u Božju milost", fra Bonifacije je strpljivo, kao priučen bolničar, dvorio bolesnike u glasovitoj bolnici "Santo Spirito" blizu Vatikana. Bio je učitelj novaka, budućih redovnika te odgojitelj u domu za djecu bez skrbi.

Na jutarnjoj misi u kutinskoj crkvi sv. Marije Snježne, na kojoj je bilo i rimsko izaslanstvo, msgr. Vladimir Stanković, koji je na čelu Ureda Zagrebačke nadbiskupije za vezu s rimskom Postulaturom kauze za beatifikaciju fra Bonifacija Pavletića, podsjetio je da je 1864. u toj crkvi kršten Ivan Pavletić, poslije redovničkim imenom Bonifacije. U Kutini je izučio i postolarski zanat, dodao je, govoreći o pojedinostima iz života fra Bonifacija.

Gosti su posjetili i fra Bonifacijevo rodno mjesto Zbjegovaču, zatim Ilovu, gdje je završio pučku školu, te kapelu Sv. Duha na Gojlu u koju je dolazio još kao dječak.

Posmrtni ostatci fra Bonifacija Pavletića bit će, kako je najavljeno, s rimskog groblja Campo Verano bit će preneseni 28. rujna u crkvu Generalne kuće njegove Družbe u Rimu, a taj čin će predvoditi nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić. Za tu prigodu bit će organizirano i veliko moslavačko hodočašće, posebno kutinske i ilovske župe.

Danas popodne izaslanstvo će posjetiti Sisak, a u iduća dva dana i svetište u Mariji Bistrici i Plitvička jezera.Primit će ih i kardinal Josip Bozanić, a razgovarat će s i papinskim nuncijem u Hrvatskoj Mariom Robertom Casarijem.

Danas je izaslanstvo primio kutinski gradonačelnik Davor Žmegač.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene