Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Porast od 20 posto

Više od četiri tisuće gostiju dočekalo Novu godinu u Dubrovniku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novu godinu u Dubrovniku je dočekalo oko četiri tisuće gostiju, što je pokazatelj uspješnog turističkog početka 2011. godine.

Bogat novogodišnji program događanja, koji je obuhvaćao trodnevni pogram na otvorenome, te organizirane dočeke u devet hotelskih kuća i klubovima Lazareti i Culture Club Revelin, prekrasno suho i sunčano vrijeme i ukupna ponuda bili su razlozima odličnog početka turističke Nove 2011. u Dubrovniku, navode u TZ Grada Dubrovnika.

Pročitajte i ovo Privedena Albanka - 3 Česte nesreće Dnevnik Nove TV doznao zašto je područje na kojem se dogodila stravična tragedija - opasno: "To na tijelo ima efekt kao da je pod utjecajem alkohola" Stjepan i Katarina Đerek Ratac Užas na magistrali: U sudaru poginuli brat (21) i sestra maturantica, sugrađani se opraštaju - "Ovo je da srce pukne od tuge"

>> Doček u Hrvatskoj: Svjetlucavi vatrometi i ulice pune ljudi

U Dubrovniku je za Novu godinu bilo otvoreno 17 hotelskih kuća, što je više nego u isto vrijeme prošle godine. Intenzivniji dolazak za blagdanski vikend u Dubrovnik, počeo je slijetanjima 15-tak charter letova iz Turske, Španjolske, Portugala, Francuske i drugih zemalja u četvrtak, 30. prosinca.

U 2010. više od dva milijuna noćenja

U usporedbi s prošlogodišnjim turističkim prometom u vrijeme dočeka Nove godine, rezultati su za 20 posto bolji, svi otvoreni hoteli zabilježili su odličnu popunjenost, a bilo je nešto gostiju i u privatnom smještaju, navode u dubrovačkoj Turističkoj zajednici.

Također, na području grada Dubrovnika u 2010. godini boravilo je 588.534 gostiju, te je ostvareno 2.192.254 noćenja što je po dolascima 13 posto više, a u noćenjima 14 posto više nego u 2009. godini, objavila je danas Turistička zajednica Grada Dubrovnika. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene